Superrýchle samokysky fotorecept

boise - fotkaboise, 17. februára 2013
Superrýchle samokysky (fotorecept)
Foto: boise

Keď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle Zobraziť celý popisKeď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle a jednoduché recepty fascinujú? Buchty bez čakania kým cesto vykysne. Veď to je hotový sen. :)

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g robievam aj z polohrubej
1 kocka
1 dl
3 dl
2 PL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mlieko zohrieva, do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom /makom, tvarohom, čím len chcete/.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Mojich 180 stupňov a 40-45 min. berte len ako odporúčanie, treba to sledovať, keďže každá rúra pečie inak...

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom už len posypať cukrom a papať :)

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Z toho istého cesta je možné pripraviť záviny, ovocný koláč s posýpkou, alebo osie hniezda ;)

    Superrýchle samokysky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tetrisss
Si sikovna, v dnesnom svete si treba vediet pomoct. Pekne buchty.
monnikka
máš ich pekné aj super fotopostup, aj ja robím podobne, s práškom a droždím, aj celozrnné tak robievam
marijanka712
pekne buchty ani im nechýba kysnutie super rýchlo to sa zíde mať po ruke niečo také a preto si to odkladám do kk
francuzska1
dnes je na programe tvoj receptik;-))) este som take nieco nepiekla bez kysnutia, tak drz palce he he;-)))
boise
@miruska73 jeeej, dakujem za spatnu vazbu, som rada :) Ja som tiez cez vikend piekla, napchavali sme sa nimi na zahradke :)
elysa
ja som dneska piekla podľa Teba a recept už je v kolónke "odskúšané" , tam idú len tie čo nám chutia:) a múku som pomiešala-pol na pol:))
boise
@elysa ďakujem za spätnú väzbu :) ja tiež väčšinou miešam múku, ale robila som už aj z čisto polohrubej a boli super ;)
leninocka
Ahoj, piekla som dnes tieto buchty, ale nieco som musela urobit zle... Vrch buchiet je velmi tvrdy... Viete mi niekto povedat preco ? :) dakujem
pusta
no krásne, super a chutné, vynikajúci receptík.
*****
pusta
no krásne, super a chutné, vynikajúci receptík.
*****
brisid
vynikajuco sa robilo s cestom... cakam, kedy sa dopecu :)
tinka1977
Práve sa pečú tvarohové :) Ukladám do KK. Akurát, že mne v recepte chýbalo vajíčko, tak som jedno pridala. Robila som cesto zo 750 g polhohrubej múky. Dnes bude fantastický obedík :) Ďakujem za recept.
tinka1977
@boise , vydarili sa úplne fantasticky. @leninocka , ja som ich pred pečením potrela po vrchu olejom a ihneď po upečení mliekom s vanilkovým cukrom. Vrch krásne zmäkol :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia