Super rýchla belgická torta

Autor receptu: blazena

Moja staršia dcéra pracuje v Evropskej komisii v Bruseli a tiež tam so svojou rodinkou momentálne býva a keďže tam trávim dost času, naučila som sa tam piecť výbornú čokoládovú tortu.Je jednoduchá, rýchla,dobrá a nenáročná na suroviny a prípravu a tak je možné ju spraviť aj keď príde nečakaná návšteva. Tu je recept: Potrebujeme 200 g várovej čokolády, 200 g masla, 200 g cukru krupice /kryštál/ môže byť aj trocha menej. 100 g hladkej múky a 4 celé vajíčka. Postup: V kastroliku rozpustíme maslo a

8-12
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. V kastroli/ v ktorom môžeme spracovať všetko/ najprv rozpustíme maslo a čokoládu, do toho pridáme cukor, zamiešame,pridáme múku, zamiešame a potom jedno vajce po druhom, to je dôležité, nie naraz a je hotovo.Cesto nalejeme do vymazanej tortovej formy a pečeme 15 minút v rozohratej rúre na 220 st. Pečie sa presne 15 minút, torta je na povrchu troška nepekná,lebo popraská, vnútri musí zostať taká mazlavá.Po upečení ju nepreklápame, necháme ju len tak vychladnúť. Podáva sa takto,ale ja som ju vylepšila ozdobenú šlahačkou a ovocím, bud čerstvým alebo kompotovaným. Je to super zákusok, dôležité je,aby torta nebola vnútri upečená, takže nezkúšame ihlicou,len pečieme pri vysokej teplote ten stanovený čas.