Super rýchla belgická torta

blazenaBlazena, recept pridal: 9. januára 2010 15:19Ďalšie jeho recepty

Moja staršia dcéra pracuje v Evropskej komisii v Bruseli a tiež tam so svojou rodinkou momentálne býva a keďže tam trávim dost času, naučila som sa tam piecť výbornú čokoládovú tortu.Je jednoduchá, rýchla,dobrá a nenáročná na suroviny a prípravu a tak je možné ju spraviť aj keď príde nečakaná návšteva. Tu je recept: Potrebujeme 200 g várovej čokolády, 200 g masla, 200 g cukru krupice /kryštál/ môže byť aj trocha menej. 100 g hladkej múky a 4 celé vajíčka. Postup: V kastroliku rozpustíme maslo a

Suroviny

8-12
porcií
10
minút
príprava
15
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

V kastroli/ v ktorom môžeme spracovať všetko/ najprv rozpustíme maslo a čokoládu, do toho pridáme cukor, zamiešame,pridáme múku, zamiešame a potom jedno vajce po druhom, to je dôležité, nie naraz a je hotovo.Cesto nalejeme do vymazanej tortovej formy a pečeme 15 minút v rozohratej rúre na 220 st. Pečie sa presne 15 minút, torta je na povrchu troška nepekná,lebo popraská, vnútri musí zostať taká mazlavá.Po upečení ju nepreklápame, necháme ju len tak vychladnúť. Podáva sa takto,ale ja som ju vylepšila ozdobenú šlahačkou a ovocím, bud čerstvým alebo kompotovaným. Je to super zákusok, dôležité je,aby torta nebola vnútri upečená, takže nezkúšame ihlicou,len pečieme pri vysokej teplote ten stanovený čas.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • emila, 8. marca 2010 o 20:42
    Trošku mi to pripomína recept, ktorý mám od svojej známej na mafiny,
    ktoré skúsila vo Francúzsku, keď bola u dcéry. Odvtedy si ich pripravujeme a nevieme sa ich zasýtiť. Ten povrch na mafínach je presne taký, ako opisujete, ale v tom je tá ich jedinečnosť. Určite vyskúšam, potom sa ozvem


  • danucika, 8. januára 2011 o 17:10
    vyskusali sme a len sa tak po torte zaprasilo. bola presne taka v strede mazlava ... mnjam


  • denini, 4. apríla 2012 o 21:43
    chcem sa poďakovať za tento úžasný recept,torta je superrýchla a fantastická a zo šľahačkou je to sen.....behom dvoch dní som ju robila trikrááát.....


  • 3sandra3, 4. apríla 2012 o 21:54
    no , zdá sa, že to musí byť fakt chutná torta,,, určite ju vyskúšam


  • matuta, 4. apríla 2012 o 22:17
    Som na Vareche veľmi často, ale toto je moja prvá odpoveď, všetci ste super, som rada, že ste, už viac receptov som vyskúšala,vydarili sa, budem čakať na ďalšie!!!


  • petka8o, 4. mája 2012 o 12:55
    Rada by som sa spytala, ci je tortu mozne prekrojit, naplnit nejakym kremom, pripadne poliat cokoladou. Skusal niekto nieco take???
    (chcem spravit na narodeniny jednoduchu cokoladovu tortu, len aby vyzerala trosku honosnejsie:) )


  • merilyn, 18. júna 2012 o 09:45
    Táto torta je neskutočná. :) Pred pár týždňami ju doniesol kolega na oslavu narodenín, musela som si vypýtať recept a odvtedy ju pečiem každý víkend. Keď som dala menej cukru, bola vnútri suchšia, tak sa radšej presne držím receptu. Robí sa naozaj šikovne a chutí všetkým naokolo. Mne najviac. :)


  • nojaadka, 15. augusta 2012 o 20:55
    @emila - mohla by som poprosiť o recept na tie spomínané muffiny? Snažila som sa vyhľadať nejaké recepty od Vás, ale nepodarilo sa :-(


  • almur, 1. októbra 2012 o 20:35
    Bola mi ponuknutá,veľmo mi chutila,pochúťka,ani nemusela byť veľmi vychladnutá,mne chutila viacej ako z ľadničky.Fakt je to na jedničku!!!!


  • tiginko, 2. októbra 2012 o 12:50
    brownies :-)


  • gaga, 15. októbra 2012 o 16:04
    manžel ma chcel prekvapiť a upiekol mi ju k narodeninám ako darček,hodinu pred mojim príchodom z práce bludil po internete a našiel tuto tortu.Bolo to naozaj prekvapenie a chutila vynikajúco aj keď sviečka v strede sa trošku topila od tepla ale vykrojili sme to,ďakujeme za recept


  • marianne, 16. októbra 2012 o 12:11
    ked tak chvalite...rozmyslam o dezerte na tento weekend,vyhrala konkurz:-)


  • majuska08, 21. januára 2013 o 17:37
    Včera som ju upiekla, je fakt superrýchla. A o chuti ani nehovorím, vynikajúca. Ja som ju našim dala s černicovým kompótom a to bola lahôdka. Ďakujem za recept a teším sa na ďalšie.


  • bonpari, 25. marca 2013 o 21:55
    rada by som vedela, na aku velku formu je tato davka.. pridu mi hostia a bude nas dohromady 8, tak ci nemam robit rovno z dvojitej davky.. dakujem


  • katkabk, 8. októbra 2013 o 09:56
    no úžasná úžasná a najlepšia... nemám slov... včera poobede si dcérka zmyslela že by chcela na meniny tortičku..tak som ju tej mojej milovanej Eliške :-D k meninám upiekla.dokonca sme piekli spolu..bolo to veľmi milé a jednoduché.. a dcérka bola taká dôležitá že mohla pomáhať... inak použili sme horkú čokoládu a múku my dávame iba špaldovú... bolo to fantastické a chutné dokonca aj môj muž ktorý nemá rád sladkosti a čokoládu už vôbec komentoval že je vynikajúca...ukladám si receptík


  • sandraviglasova, 1. februára 2014 o 20:20
    piekla som, výborná :) do formy s priemerom 24cm, pre ôsmych ľudí minimálne, podľa toho ako pokrájate, s nesladkou šlahačkou vynikajúca :)


  • tanaivan, 8. júna 2014 o 10:21
    Mne pripravila túto tortu dcérenka ako prekvapenie, keď som prišla včera domov zo štátnic, bola výborná.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist