Super pizzové cesto bez vajec a droždia a ksichtíky na Halloween z neho

archaa - fotkaarchaa, 24. októbra 2013
Super pizzové cesto bez vajec a droždia a ksichtíky na Halloween z neho
Foto: archaa

Bola som veľmi milo prekvapená týmto receptíkom na pizzové cesto. Je velmi chutné a super sa s ním pracuje. Navyše deti budú mať o Zobraziť celý popisBola som veľmi milo prekvapená týmto receptíkom na pizzové cesto. Je velmi chutné a super sa s ním pracuje. Navyše deti budú mať o zábavu postarané, pretože fantázii sa pri tvorbe ksichtíkov ozaj medze nekladú.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
1 ks
1 ČL
štipka
200 g
8 PL
8 PL (alebo iný)
Na obloženie:
425 ml (1 konzerva)
200 g




Postup

  1. 1

    Ja som na oči použila klobásu, na obočie tuniaka s cibuľou, okrem toho paradajky a nos boli olivy, cesnak, ale zaujímavo vyzerajú aj s brokolicou, cukinou atp.

  2. 2

    Cesto som vypracovala vymiešaním ingrediencií. Potom som ho na pomúčenej doske vyváľala a vykrojila z neho jeden kruh. Položila na plech s papierom na pečenie a zo zbytkov vykrajovala uši, alebo čo ma napadlo a diely jednoducho iba pripojila. Potom som cesto potrela pizza paradajkami (môžete použiť aj ochutené pasírované), posypala oreganom a tvorila ksichtíky obkladaním so zeleninou. Posypala syrom( posypávala som len na určitých miestach). Piekla som pri 200 stupňoch asi 15 minút.

  3. 3

    U nás si na nich vždy pochutia nielen deti ale ja dospelí...

Diskusia k receptu

martinis
Páči mi tento recept - pizzu mám veľmi rád a hoci toto nie je originál pizzové cesto, je to veľmi zaujímavá alternatíva. Použijem celozrnnú múku, veľa zeleniny na oblohu a iste to bude skvelé ! :)
archaa
@martinis : BUDE! Cesto je fantastické a s celozrnnou múkou bude ešte aj zdravé...ja zvyknem hladkú múku zameniť za špaldovú... držím palce, dúfam, že dáš vedieť ako chutilo :)
janalad
chvaaaaaalim, urcite vyskusam urobit na Halloweensku party
helanka
velmi vtipne a urcite aj chutne.
mam rada tvoje prispevky.
archaa
@helanka : naozaj velmi chutne, odporucam skusit... velmi ma tesi, ze si si moje prispevky oblubila, dakujem ti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia