Super lacné langoše
Autor receptu: mirian4
Veľmi jednoduché cesto, vynikajúca chuť ;-)
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvások: v teplej vode rozmiešame 1/2 kocky čerstvého droždia s troškou cukru
Cesto: múku premiešame so soľou, pridáme 1 PL octu a kvások, teplú vodu pridávame počas miesenia, aby sme dosiahli hladké polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť...
Z tejto dávky mi vyšlo 12 ks menších (veľkosť malého taniera) Langošov; keďže sme 4, každému vyšli po 3 Langoše ;-)
- Ja robím Langoše na naolejovanej tácke, potriem si ruky olejom a z cesta tvarujem guličky, ktoré nechám ešte podkysnúť cca 10 min., výhodou "práce s olejom" je, že sa vám v horúcom oleji neprepaluje múka, keď sa robia na pomúčenej doske...
Potom tvarujem klasické Langoše a vyprážam v horúcom oleji z obidvoch strán, tak aby v oleji "plávali" (ako šišky)
- My máme Langoše najradšej s pochúťkovou kyslou smotanou s roztlačeným cesnakom a soľou a na vrch strúhaný syr ;-)
Dobrú chuť !!!