Super lacné langoše

mirian4 - fotkamirian4, 18. marca 2015
Super lacné langoše
Foto: mirian4

Veľmi jednoduché cesto, vynikajúca chuť ;-)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2 kocky
troška
1 ČL
1 PL
podľa potreby teplá
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Kvások: v teplej vode rozmiešame 1/2 kocky čerstvého droždia s troškou cukru Cesto: múku premiešame so soľou, pridáme 1 PL octu a kvások, teplú vodu pridávame počas miesenia, aby sme dosiahli hladké polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť... Z tejto dávky mi vyšlo 12 ks menších (veľkosť malého taniera) Langošov; keďže sme 4, každému vyšli po 3 Langoše ;-)

  2. 2

    Ja robím Langoše na naolejovanej tácke, potriem si ruky olejom a z cesta tvarujem guličky, ktoré nechám ešte podkysnúť cca 10 min., výhodou "práce s olejom" je, že sa vám v horúcom oleji neprepaluje múka, keď sa robia na pomúčenej doske... Potom tvarujem klasické Langoše a vyprážam v horúcom oleji z obidvoch strán, tak aby v oleji "plávali" (ako šišky)

  3. 3

    My máme Langoše najradšej s pochúťkovou kyslou smotanou s roztlačeným cesnakom a soľou a na vrch strúhaný syr ;-) Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

sovka62
Máš pravdu, pred rokmi som sem pridala recept z rovnakých surovín. Nie sú len lacné, ale úplne najlepšie zo všetkých, tie pravé.
dara2112
Už som vyskušala mnoho receptov pridvali sa zemiaky aj smotana kysla aj šlahačka - ale najlepšie ake som jedla mi raz poslala krstna mama - jedla som ich až na druhy den a boli užasne jemne nie ako tie moje na druhy den -bilo mi povedene že recept je vwlmi jednoduchy s pridanim octu a preto su take jemnučke aj na druhy den -dakujem za recept ukladam a v dohladnej dobe vyskušam
manya
aj ja robím na tácke s olejom, ešte nedávno z kila múky, teraz stačí aj z pol kila;
mirian4
s olejom sa veľmi dobre pracuje, aj ručičky sa nám odvďačia jemnou pokožkou po ňom ;-)
cesminaz
hmm..s octom som este nepocula,ale urcite vyskusam.Presvedcil ma koment od @dara2112 ze budu aj na druhy den jemnucke :-) ..a kedze ja ich mam najradsej na druhy den,tak tvoj receptik vyskusam :-) Ozvem sa s vysledkom,vdaka :-)
smejkad
ak sa mozem pripojit
ocot sa u nas bezne pridava 8%
ja som vedela, ze sa pridava do kysnuteho cesta, aby sa lepsie vymiesilo, do pagacov, aby lepsie lahli, na makkost sa dava zemiak alebo kysla smotana a mam odskusane, ze kysnute cesta bez vajca dlhsie vydrzia fajne oproti kysnutym s vajcom
tak som zvedava, ked niekto odskusa, ale som presvedcena, ze budu vyborne :-)
katerin
Tiež robím presne ako ty,len namiesto octu dávam jogurt.Ten vždy doma nemám,ale ocot áno!Už sa mi aspoň nestane,že kôly jogurtu zostanem bez langošov.A rascu nedávaš?
mirian4
ocot používam klasický 8% a plní v ceste funkciu, že sa lepšie "vytiahnú" a rascu nedávam, lebo naše deti aj keď je cesto trochu slané si dajú navrch džem :-)
cucoriedocka
Ďakujem za receptík! :-) Teším sa, že tam nejde do cesta mlieko a pochúťková kyslá smotana. Určite vyskúšam! ;-) Ukladám do KK! Teším sa, že je to vlastne recept na wegan langoše a môžu ho aj alergici na mlieko :-). Rodina sa poteší. JUpíííííííííííí!
cesminaz
@mirian4 langose vyskusane,su vynikajuce!!! Najprv som robila len zpol kila muky na skusku a dala som 1kl 20% ocot..Boli naozaj mäkkucke,chutovo fantasticke a skoro vobec neboli mastne :-) Potom som ich robila zasa,ale uz 1kg muky+1PL 20% ocot a kazdemu velmi chutili.Ja mam najradsej langose na druhy den..no a tieto tvoje naozaj obstali moju skusku-su make a vlacne aj na druhy den.Takze velka vdaka ti @mirian4 myslim,ze uz budem robit langose len takto :-)

mirian4
Super cesminaz mám veľkú radosť, že chutili ;-)
cucoriedocka
Ahoj! Chystám sa ich robiť zajtra. Prosím Ťa, koľko vody tam môžem dať? Koľko jej ty dávaš odhadom?
monnikka
výbornééé, dnes som ich robila, odteraz už len tieto 5 hviezdičiek
radox1
vazena redakcia:
iba,opakujem-IBA k receptu som vyjadril podnet,ze vyprazam langose v dostatocnom mnozstve oleja,aby tam neboli biele miesta a nie na 6PL oleja.
bola to poznamka v ramci diskusie a NAPRIEK TOMU SOM BOL VYMAZANY.
radox1
prepacte,pomylil som sa,tento dotaz patril najlepsej kucharke v galaxii a mozno este dalej.
inac tie langose su super.
annan
Musím aj ja pochváliť,všetkým chutili.Recept je uložený.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia