Sunquickový zákusok

Sunquickový koláč

Autor receptu: anemarka

Šťavnatý a svieži koláčik, výborný na letné posedenia. Sunquick môžete nahradiť hocijakou inou ovocnou šťavou, ja som použila tento, pretože mi najviac chutí.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si dve cestá. Prvé cesto kakaové: Vymiešame 5 bielkov s 5 lyžicami cukru do tuha. Potom postupne primiešavame vanilkový cukor, 5 žltkov, 1 lyžicu oleja a zmes múky, kakaa a štipky kypriaceho prášku. Múku som zmiešala: 2 a pol lyžice hladkej múky s 2 a pol lyžicami polohrubej. Pečieme na 180 °C asi 15 až 20 minút.
  2. Potom si pripravíme biele cesto. To si pripravíme so 4 bielkov a 4 PL cukru. Opäť miešame dotuha a pridávame vanilkový cukor, 4 žltka, 1 PL oleja a zmes múky (2 PL hladká + 2 PL polohrubá) a štipky prášku do pečiva. Pečieme na 180 °C asi 15 až 20 minút.
  3. Plnka: Pripravíme si krém z 300 ml mlieka a 1 Zlatého klasu. Po vychladnutí primiešame maslo s práškovým cukrom. Na kakaovú piškótu rozotrieme krém, trochu si necháme bokom.
  4. Na krémovú vrstvu si položíme bielu piškótu, z ktorej jemne stiahneme vrchnú šupku (alebo kožu), aby sme videli krásnu žltú časť. Tú polievame nálevom pripraveným zo sunquicku zriedeného z vodou. Ja som pridala aj trocha rumu kvôli chuti, ale nemusí tam byť.
  5. Vrch opatrne potrieme zvyšným krémom. To aby sa nám na vrchu udržala čokoládová poleva. Tú som pripravila zo 150 g horkej čokolády, 2 lyžíc masla a 2 lyžíc oleja.
  6. Koláčik sa vydaril. Dobrú chuť :)