Sunquickové rezy

gretolinka - bez fotkygretolinka, 4. apríla 2013

Pred pár dňami tu bol pridaný recept s rovnakým názvom. Tak som sa rozhodla, že sem, na Varechu, dám aj svoj recept. Je iný Zobraziť celý popisPred pár dňami tu bol pridaný recept s rovnakým názvom. Tak som sa rozhodla, že sem, na Varechu, dám aj svoj recept. Je iný ako tie predchádzajúce. Možno ním niekoho inšpirujem ;)

Suroviny

Cesto:
3 pláty
plnka:
1/2 l
2 ks
1 PL
1 ks
200 g
1 ks alebo Palmarín
sunquicková poleva:
2 dl
1 dl
1/2 dl
poleva:
250 g
2 PL
2 PL alebo sunquick




Postup

  1. 1

    Upečieme si piškóty z piatich vajíčok. Môj obľúbený postup: najprv si vyšľahám bielka do tuha, pridám 5 lyžíc kryštálového cukru, opäť vyšľahám, po jednom pridám žĺtka, 2 a pol lyžice oleja, 5 lyžíc polohrubej múky a polovicu prášku do pečiva, cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°C upečiem. Či je koláčik upečený skúšam špáradlom - ak sa cesto nelepí je hotový. :)

  2. 2

    Asi 4 dcl mlieka si dáme do hrnca a do zvyšného pridáme puding, žĺtky a múky, vymiešame a pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Po vychladnutí ho zmiešame s malom, ktoré sme si vyšľahali s práškovým cukrom.

  3. 3

    Sunquick, vodu a rum si dobre zmiešame a začneme vrstviť koláčik. Na jeden plát natrieme polovicu plnky, položíme druhý plát, ja ho ešte trošku popichám vidličkou a polejeme sunquickovým sirupom. Natrieme zvyšnú plnku a položíme posledný plát, na ktorý nalejeme polevu z práškového cukru, horúcej vody a sunquicku alebo rumu. Dobrú chuť :)

    Sunquickové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

mataliptak
no teeeeda ... nevedela si ho sem dať skor ?? presne takýto som chcela robiť a hladala som recept no nenašla som :-D takéto isté kupujem a aj som chcela také urobiť ale vyšlo niečo iné ... ale boli tiež vynikajúce :-) máš ich krásne , tak ich hned ukladám a vyskúšam ... :-) vdaka , že si ich sem hodila :-)
gretolinka
@mataliptak som rada, že sa ti páčia :) chcela som ich sem hodiť aj s fotkou preto až teraz, dúfam, že ti budú chutiť, u nás zmizli ako prvé :)
slavka11
Robila som podobne z receptov tu na vareche. Nebol zly ale skusim vyskusat nabuduce tento. Tu su 2 vrstvy kremu a este aj ten rum to tomu doda smrnc. Chcela som dat rum aj do toho co som robila ja ale kedze si vacsinu receptov prisposobujem tak som si povedala, ze v recepte nie je dozvie ako by to chutilo tak to tam davat nebudem.
staja
Toto vyskúšam, vyzerá to veľmi dobre.
gretolinka
@slavka11 rumom v koláči sa nikdy nič nepokazí, aspoň u nás :) dúfam, že sa vydaria a budú chutiť každému ;)
evanaaa
Viem si predstaviť tú dobrú pomarančovú chuť. Aj vypadajú dobre.@mataliptak , čo si nenašla, sú tu aspoň 3-4 ďalšie verzie.
45678
nevadí, každý si vyberie verziu ktorá mu vyhovuje, a niekedy sa nezadarí nájsť to čo hľadáme..@evanaaa , ako si všímam ty si v tom neporovnateľná ako rýchlo vieš nájsť ak nieto niečo hľadá..obdivujem tvoju schopnosť orientovať sa tu :-)))
ursula4
veľmi chutný zákusok.Piekla som synovi na svadbu ,prvé sa pojedli.Akurát nabudúce dám do plnky o 5dkg menej cukru
evina481
je vynikajúci, osviežujúci, robievam ho hlavne pri väčších oslavách
ivica194
abbieka - z piatich vajicok je len jeden plat. Takze tri budu z 15 vajicok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia