Šunkové rolky

Šunkové rolky s bryndzovou penou

Autor receptu: redakcia

Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní. Dajú sa z nej tvoriť originálne raňajky, polievky, hlavné jedlá, chuťovky i delikatesy zážitkového menu. Veď vo svete je bežné, že práve „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z bryndze, masla, kyslej smotany, nasekanej pažítky a soli (podľa chuti, lebo bryndza je slaná) pripravíme našľahanú bryndzovú penu. Plátky šunky naplníme bryndzovou penou a zvinieme do roliek. Necháme v chlade stuhnúť.
  2. Potom rolky našikmo rozrežeme na polovice, položíme na listy červenej repy a podávame s oštiepkom pokrájaným na kolieska.