Šumienkový zákusok

nika92 - fotkanika92, 7. apríla 2016
Šumienkový zákusok
Foto: nika92

Keďže pomaly, ale isto sa blíži teplejšie obdobie, chcem sa podeliť s týmto úžasným koláčikom, ktorý je perfektný na leto. Osviežujúci, chutný a ľahký. Zobraziť celý popisKeďže pomaly, ale isto sa blíži teplejšie obdobie, chcem sa podeliť s týmto úžasným koláčikom, ktorý je perfektný na leto. Osviežujúci, chutný a ľahký. Prajem dobrú chuť :)

24
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
4 ks
1 dcl
200 g
1 dcl
200 g
1 ks
1. krém:
1 ks
1 ks
1,5 dcl
500 ml
2. krém:
8 dcl
2 ks
200 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešať, dopenista, pridať mlieko a múku s práškom do pečiva. Nakoniec prídame sneh z bielkov. Pečieme na 180 stupňov ako klasickú piškótu.

  2. 2

    Práškovú šľahačku pripraviť podľa návodu. Smotany zmiešať s vanilkovým cukrom, zľahka zapracovať šľahačku a natrieť na vychladnutú piškotu.

  3. 3

    Asi 200 ml vody uvariť s cukrom. Vo zvyšnej vode rozmiešať Zlaté klasy a šumienku (najlepšia je pomarančová). Za stáleho miešania uvariť hustý puding. Trochu vychladnuté natrieť na smotanový krém a v chlade nechať stuhnúť.

Diskusia k receptu

haji
Bezva receptík. Můžeš mi, prosím, přiblížit tu šumienku?! Děkuji.
tiginko
@haji ako vieš, že je to "bezva receptík" , keď nevieš čo je šumienka? :-)
haji
@Tiginko (7.4.2016 21:37)
Nepsala jsem že nevím - zajímala by mě gramáž (velikost balení). Dnes je v nabídce více než jeden druh i velikost balení. O co ti jde, Tiginko?

tiginko
o nič mi nejde @haji , len pobavilo. Asi som len tvoje vyjadrenie zle pochopila - nenapísala, že chceš vedieť gramáž, vyznelo to inak
naninka1
Starodávny koláčik, ale výborný , rokmi odskúšaný, ja ho robím s tvarohom, namiesto šľahačky. Vydaril sa ti, vyzerá a aj chutí veľmi dobré.
1x nika92
jozka2
Cosi take sumienkove som uz jedla a velmi chutilo,zaiste aj tvoj musi byt velmi chutny.5*****
1x nika92
haji
@Nika92 (7.4.2016 23:02)
Děkuji moc za přiblížení. Šumienku - šumák znám už od dětství. Byla to zábava a "pochoutka" z nouze. Sypali jsme si šumák do pusy, případně cucali kostku /ta byla ještě účinnější/, pára letěla i z uší.
Znovu opakuji, pro mě dobrý recept! Hlavně mě zaujal 1. krém, který není s máslem a moc hezký obrázek. Piškot je též bezva, když je v něm trocha tuku, je vláčný. Recept je jistě známý, podle 1. krému s ním bylo pracováno. Vše se vyvíjí. Někdy ku prospěchu, jindy ne. Tady se to, podle mého cítění, povedlo. Nika92 zdravím a přeji mnoho úspěchů při vkládání. Jsi šikulka!!
1x nika92
kukulienka71
Prednosťou týchto šumienkových je, že vyzerajú pekne farebne a dajú sa dobre krájať, s ostrými hranami. Boli časy, tak ako @haji píše, že som sa "nebála" ničoho z potravín, aj my sme si šumienku sypali priamo do úst:-DD Čím viac vie človek o obsahu a účinkoch prídavných látok, tým viac sa im vyhýba a tak obchádzam šumienky, ochucovadlá apod. a len spomínam na tie chute...za socíka bolo oveľa jednoduchšie aj pečenie. Pekný deň vám želám;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia