Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi
Autor receptu: tetrisss
Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Rybu rozmrazíme, pokiaľ nemáme čerstvú od suseda rybára, osušíme,pokvapkáme citrónom, osolíme, okreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, uložíme na tanier, na jednotlivé porcie dáme po snietke rozmarínu a uložíme do chladu. Je to najlepšie pripraviť večer.
- Nové zemiaky dobre omyjeme, necháme v celku a uložíme na pekáč v jednej vrstve, osolíme, pridáme celú rascu, olej a maslo a dáme piecť na jednu hodinu na 200 st. Keď sú hotové, pridáme za hrsť petržlenovej vňate.
- Na maslo dáme pražiť bielu časť jarnej cibule, keď zosklovatie, prilejeme smotanu a miešame, začne to hustnúť, pridáme polovicu bambina, rozmiešame a podľa potreby rozriedime vývarom, osolíme, okoreníme, dáme dve vetvičky rozmarínu, povaríme a nakoniec pridáme nasekanú zelenú vňať.
- Do panvice dáme olej a maslo a rybu opečieme z oboch strán.