Pečená ryba
Pečená ryba

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g (filety)
16 plátkov
120 g
5 g
150 g
20 g
50 g
200 ml
50 ml
100 g
100 ml
Halušky:
250 g
100 g
3 ks
 čerstvé (bazalka, petržlenová vňať, kôpor)




Postup

  1. 1

    Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút.

  2. 2

    Paprikáš pripravíme tak, že v hrnci na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak dozlatista, pridáme paradajkový pretlak a údenú papriku, chvíľu ešte smažíme a zmes zalejeme vínom. Hlivu opražíme na masle a pridáme do pripravenej zmesi. Pridáme vývar a necháme pár minút redukovať.

  3. 3

    Na záver do paprikáša vmiešame créme fraiche a ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Halušky robíme klasickým spôsobom - zmiešame postrúhané zemiaky, múku a vajcia a do cesta ešte pridáme rozmixované čerstvé bylinky, čím halušky získajú zelenú farbu. Halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody, uvaríme a scedíme.

Diskusia k receptu