Šumajster z krúp a fazule

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
Šumajster z krúp a fazule
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
100 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak nakrájaný na plátky a oškvarky.

  2. 2

    Pridáme vopred uvarené krúpy a fazuľu a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Prevaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Pan sefkuchar, krasny receptik, nijake "balsamico, extra virgin olive oil, parmigiano reggiano, hluzovky, slavicie jazycky" ani podobne sprostosti.
Tot slovenska kuchyna :) a reprezentativne, aj pre high society...do vasej restauracie urkite pridem :)
radost
jedlo jednoduché..sýte..chutné...
len postup treba upraviť...
marianne
ingrediencie a fotka na vsetky hviezdy,len ten postup!:-) kontroloval to v redakcii niekto? inak to moze byt vynikajuce...
ocko
ja ho pripravujem tak ze najprv si uvarim fazulu do mäkka ,potom scedim dalej si uvarim ryzu/ja davam ryzu/ vsetko osolim a zamiesam spolu na panvicku dam mast a posekanu cibukeú tu orestujem trocha a pridam oskvarky /vela/ ked sa preskvracia tak to pridam kfazule a ryze kto chce tak si to moze este na vrch poliat mastou podavam to s zavarenou uhorkou..
martinis
To vyzerá super ! :) Tak jednoduché, tradičné jedlo, to sa musí nechať, jedine tie oškvarky si nedám, veľmi ich nemusím.
boxik
Minulý týždeň som toto jedlo aj s týmto názvom videl na TV s Janom Rosákom a tam som sa dozvedel , že pochádza z južnej Moravy a keďže ma zaujalo chcel som ho dať na Varechu, takže má pán šéfkuchár predbehol. Mne zostáva len jedno pretože som toto jedlo už vyskúšal vrele ho doporučiť, pochopíte že v jednoduchosti je sila . Ak použijete čerstvé fajnové škvarky z domácej zabíjačky ako ja pochopíte že že aj tak jednoduché jedlo môže byť nebíčkom v papuľke, ako by povedal klasik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia