Šúľance s makom

Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011 9:59
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šúľance s makomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc


Suroviny

500 g
 podľa potreby
1 ks
100 g
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.

  2. 2

    Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

  3. 3

    Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist