Šúľance s makom

Šúľance s makom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.

2

Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

3

Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.

TESCO v Žiline sa mení, oplatí sa prísť
- Inzercia -
Rozhovor s Andreou Lapunikovou, marketingovou riaditeľkou TESCO STORES SR, a.s.

Pardubický desaťboj
Do Pardubíc som nedávno za vínom cestoval hádam už po tridsiaty raz. Dajako vám to neladí. Do Pardubíc a za vínom? Áno, nepomýlil som sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist