Šúľance s makom

Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Šúľance s makom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
 podľa potreby
1 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.

  2. 2

    Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

  3. 3

    Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.

Diskusia k receptu

arasidka
moje "prostonárodné jedlíčko" - mňam. No a aaby chlapi nefrflali, keď robím šulance, usmažím cibuľku pekne do zlatova, jemne šuľance posolím a je bašta - chlapi to milujú.
evanaaa
Pekne naservírované, ale len pre oči, nie pre žalúdok, môj muž by mi ich vrátil, lebo, keď makové, tak makové. Naposledy nám ich robila mama, a to už prešiel dlhý čas, boli menšie a ako píšem, dosť makové.
hubata
Aj ja by som ich vrátila keby boli takéto holé..... Sú síce pekné ako by ich jedna mater mala, ale holééééé !!!!
tinca
tak ten mak je ozaj len postrašený, ak s makom tak bohate
sandratamer
Ja som mala tento týždeň jeden z mojich každo-pol-ročných makových záchvatov. To čo bolo pod makom ani nebolo vidno... A strašne veľa masla.:-D
janger
Su pekne, len ten mak :-(! Strasne malo podla mojej chuti.
vierena
Makové milujem, ale treba tam veľa maku, nie ako na obrázku. Ja robím občas aj orechové, lebo nie všetci majú radi mak. A tie sú tiež výborné.
3sandra3
to je niečo pre mňa a moju sestru... my sme také šúľanky