Šúľance s makom

Šúľance s makom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave


Suroviny


Postup prípravy receptu

Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.

Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

11 komentárov k receptu
  • arasidka, 18. februára 2011 o 10:23
    moje "prostonárodné jedlíčko" - mňam. No a aaby chlapi nefrflali, keď robím šulance, usmažím cibuľku pekne do zlatova, jemne šuľance posolím a je bašta - chlapi to milujú.


  • evanaaa, 18. februára 2011 o 16:46
    Pekne naservírované, ale len pre oči, nie pre žalúdok, môj muž by mi ich vrátil, lebo, keď makové, tak makové. Naposledy nám ich robila mama, a to už prešiel dlhý čas, boli menšie a ako píšem, dosť makové.


  • hubata, 18. februára 2011 o 17:29
    Aj ja by som ich vrátila keby boli takéto holé..... Sú síce pekné ako by ich jedna mater mala, ale holééééé !!!!


  • jarunka, 19. februára 2011 o 04:06
    Vyzeraju krasne.


  • sladkacokolada, 19. februára 2011 o 11:35
    moje oblubené:-)


  • tinca, 19. februára 2011 o 22:31
    tak ten mak je ozaj len postrašený, ak s makom tak bohate


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. februára 2011 o 23:10
    Ja som mala tento týždeň jeden z mojich každo-pol-ročných makových záchvatov. To čo bolo pod makom ani nebolo vidno... A strašne veľa masla.:-D


  • janger, 21. februára 2011 o 22:52
    Su pekne, len ten mak :-(! Strasne malo podla mojej chuti.


  • ferino55, 27. februára 2011 o 21:02
    Moje oblúbené mňam


  • vierena, 2. mája 2011 o 06:57
    Makové milujem, ale treba tam veľa maku, nie ako na obrázku. Ja robím občas aj orechové, lebo nie všetci majú radi mak. A tie sú tiež výborné.


  • 3sandra3, 2. mája 2011 o 08:54
    to je niečo pre mňa a moju sestru... my sme také šúľanky



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist