Šúľance s makom

Šúľance s makom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.

2

Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

3

Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • arasidka, 18. februára 2011 o 10:23
    moje "prostonárodné jedlíčko" - mňam. No a aaby chlapi nefrflali, keď robím šulance, usmažím cibuľku pekne do zlatova, jemne šuľance posolím a je bašta - chlapi to milujú.


  • evanaaa, 18. februára 2011 o 16:46
    Pekne naservírované, ale len pre oči, nie pre žalúdok, môj muž by mi ich vrátil, lebo, keď makové, tak makové. Naposledy nám ich robila mama, a to už prešiel dlhý čas, boli menšie a ako píšem, dosť makové.


  • hubata, 18. februára 2011 o 17:29
    Aj ja by som ich vrátila keby boli takéto holé..... Sú síce pekné ako by ich jedna mater mala, ale holééééé !!!!


  • jarunka, 19. februára 2011 o 04:06
    Vyzeraju krasne.


  • sladkacokolada, 19. februára 2011 o 11:35
    moje oblubené:-)


  • tinca, 19. februára 2011 o 22:31
    tak ten mak je ozaj len postrašený, ak s makom tak bohate


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. februára 2011 o 23:10
    Ja som mala tento týždeň jeden z mojich každo-pol-ročných makových záchvatov. To čo bolo pod makom ani nebolo vidno... A strašne veľa masla.:-D


  • janger, 21. februára 2011 o 22:52
    Su pekne, len ten mak :-(! Strasne malo podla mojej chuti.


  • ferino55, 27. februára 2011 o 21:02
    Moje oblúbené mňam


  • vierena, 2. mája 2011 o 06:57
    Makové milujem, ale treba tam veľa maku, nie ako na obrázku. Ja robím občas aj orechové, lebo nie všetci majú radi mak. A tie sú tiež výborné.


  • 3sandra3, 2. mája 2011 o 08:54
    to je niečo pre mňa a moju sestru... my sme také šúľanky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist