Šúľance s lososom a omáčkou

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
Šúľance s lososom a omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g, uvarené
100 g
2 ks
400 g
0,05 l
40 g
1,5 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    Z uvarených zemiakov, múky, vajec a soli vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Uvaríme ich v osolenej vode.

  2. 2

    Na olivovom oleji opečieme lososa, nakrájaného na kocky, pridáme horčicu, soľ, korenie, podlejeme trochou vývaru a pridáme smotanu.

  3. 3

    Na záver pridáme šalviu a šúľance.

Diskusia k receptu

zdenuschka
Tento týždeň tu boli šúľance na sladko, no toto je bomba. Pre mňa trošku kalorické, ale raz za čas.....určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia