Šúľance s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami

martinis - fotkamartinis, 20. mája 2013
Šúľance s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami
Foto: martinis

Zemiakové šúľance inšpirované Talianskom - s kuracím mäsom, brokolicou, sušenými paradajkami a lístkami čerstvej bazalky.

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 plátok
2 PL
štipka
2 strúčiky
200 g
50 ml
3 ks
nemusí byť
pár  lístkov




Postup

  1. 1

    Taliansku kuchyňu mám naozaj rád - je jednoduchá, zdravá, farebná a sýta. Práve preto dobre padne využiť jej prvky aj pri príprave šúľancov či gnocchi a vytvoriť toto ľahké, chutné jedlo, ktoré vás zasýti, ale nebudete sa po ňom cítiť až nepríjemne plní a to všetko pri minimálnej námahe. Ak budete chcieť pripraviť niečo elegantné - či už pre seba, alebo niekoho prekvapiť, toto by mohol byť ten správny výber :-)

  2. 2

    Začneme prípravou kuracieho mäsa, ktorá potrvá najdlhšie za predpokladu, že šúľance či gnocchi použijete už pripravené : buď skôr zamrazené, chladené či ako polotovar. Ak sa rozhodnete si ich pripraviť ručne, samozrejme odporúčam tento krok ako prvý :)) Plátok kuracieho mäsa opláchneme a pokrájame na kocky.

  3. 3

    Cibuľu - nevyhnutný základ pod dobré mäso nakrájame najemno a dáme bokom. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a tiež pripravíme do misky. Rád využívam aj hlúb, pretože má výbornú chuť - stačí ho zbaviť drevnatej kôry, pokrájať a klasicky uvariť. Do väčšej panvice nalejte lyžicu oleja a chvíľu na ňom opekajte cibuľu.

  4. 4

    Až je zlatohnedá, pridajte kúsky kuracieho mäsa, osoľte, okoreňte, premiešajte a opekajte kým sa mäso nezatiahne - nie je na celom povrchu biele. Potom podlejte 50 ml bieleho vína, vhoďte brokolicu, pretlačte strúčik cesnaku a pod pokrievkou za občasného premiešania duste dvadsať minút. Ak je to potrebné, dolejte vodu.

  5. 5

    Šúľance pripravte podľa návodu na obale : teda do panvice dáme lyžicu masla či oleja, rozpálime a na strednom ohni ich opekáme do zlatohneda, 5 minút by malo stačiť. Občas ich premiešajte, nech neprihoria :)

  6. 6

    Až sú hotové, vmiešajte ich do panvice k mäsu a brokolici a podávajte na veľkom tanieri. Povrch ozdobte dvoma, troma pokrájanými sušenými paradajkami a ako malý bonus môžte pridať trocha medvedieho cesnaku, tak ako ja. Príjemne pripomenie cesnak, ktorý sme použili v základe a je tam proste fajn :-) Na samotný záver už len pridajte čerstvú bazalku a nameľte veľa farebného korenia, aby to jemne pálilo na jazyku. Plnohodnotný obed za pár minút ;)

    Šúľance s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami - obrázok 6

Diskusia k receptu

martinis
@afataga : troška netradičné, ale chutilo :)) vďaka ! ;)
@daguska : nech ti chutí, uprav si podľa seba :-)
@izabella929 : tiež ťa radí medzi jednu zo svojich "skalných", Ďakujem ti veľmi pekne a teším sa, že sa ti páčia ! :)
@monzet a @mirkamt : budem rád, ak vyskúšate a ohodnotíte :-))
simcaa
mnaaam urcite to vyskusam :) vyzera to vyborne a s granou posipane to moze byt vyborne :)
martamm
Šúľance sme vždy robili na sladko, ale zaujal ma tvoj recept s mäskom, spestrí náš jedálny lístok, veď zmena je život :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia