Šúľance
Šúľance

Šúľance (ovocné guľky) z varenej krupice

janikbj - fotkajanikbj, 6. júna 2019
Šúľance (ovocné guľky) z varenej krupice
Foto: janikbj
4
porcie

Suroviny

500 ml
100 g
300 g
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Z mlieka, krupice a štipky soli si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zapracujeme vajíčko a múku a vypracujeme nelepivé cesto. Ak treba, pridáme ešte trochu múky.

  2. 2

    Svojim obľúbeným spôsobom urobíme šúľance, príp. plníme ovocné guľky. Varíme za občasného miešania vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch, scedíme, omastíme rozpusteným maslom a posypeme obľúbenou posýpkou. Ak chcete šúľance (guľky) zamraziť na horšie časy, neuvarené rozložte na tácku,aby sa nedotýkali a dajte na pár hodín do mrazničky. Potom zosypte do sáčku a pri varení si odoberte, koľko potrebujete. Varia sa priamo z mrazničky, trochu dlhšie ako čerstvé (po vyplávaní na hladinu ich nechajte ešte pár minút povariť).

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, jednoduchý a variabilní receptík. S chutí bych si dala pěknou porci, všechno co je s mákem je moje slabost. Krásné foto! Díky za sdílení. Přidávám pohlazení pro malou pomocnici, určitě byla u vaření. Přeji hezký večer tobě, milá @Janikbj a celé rodině.
jozka2
taketo sulance sa za sociku varili detickam v skolke.Robili sa aj pirohy plnene slivkovym lekvarom a posypane struhankou.Aj som si tvoj recept ulozila do KK aby som nezabudla vdaka za recept.
daniela15
Milujem toto jedlo. Davnejsie som nerobila, tak bude tento tyzden. Fotka perfektna.
mamatata2
Urobila som guľky plnené kúskami marhúľ s opraženou strúhankou, veľmi dobrý recept, ďakujem.
janikbj
dakujem, dievcence, za mile komentare i za vyskusanie receptu. som rada, ze tiez chutilo :)