Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept)

Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept)
sonulienkaSonulienka, recept pridal: 7. decembra 2011 17:02Ďalšie jeho recepty

Vždy na vianoce robím tieto šuhajdy sú výborné.

Postup prípravy receptu

1

Suroviny:
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1

2

Pripravíme si náplň už dostať kúpiť kondenzované karamelové sladené mlieko nemusíme dve hodiny variť.Kondenzované karamelové mlieko zmiešame s maslom a pridáme tri PL rumu.Dobre vyšľaháme a dáme schladiť.
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2

3

Potom si pustíme vo vodnom kúpeli ceru a polámanú čokoládu a plníme košíčky.Najprv čokoládu na spodok dáme stuhnúť na chladné miesto a potom karamelovú náplň.Na to doplníme čokoládu tiež necháme trochu stuhnúť a dáme oriešky. Zvlášť vo vodnom kúpeli si pustíme tmavú nenafotila som síce 400 gr. s cerou. Potom si zvlášť vo vodnom kúpeli pustíme bielu čokoládu s cerou.Tiež som nenafotila toľko koľko má byť tak mi prepáčte.
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3

4

Takto sú komplet naplnené a ozdobené orieškom.
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4

5

A kúpila som si silikónové formičky tak som skúšala.
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5

6

Aj s náplňou
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6

7

Naplnené komplet - tak ako šuhajdy tiež sú plnené karamelovou náplňou.
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7

8

Po vyklopení
Šuhajdy s karamelovou náplňou (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aylinka, 7. decembra 2011 o 18:38
    vyzerajú výborne, uložím si a až zvýši čas tak vyskúšam


  • janina45, 7. decembra 2011 o 18:39
    fíha vyzerá to užasne a určite aj chutí..


  • katy08, 7. decembra 2011 o 18:48
    Nepochopila som postup....napíš podrobne, prosím....


  • valeri, 7. decembra 2011 o 19:04
    Asi rozpustiť ceru - na miernom ohni, pridať nasekanú čokoládu a rum, tak robievam ja, ale čo s tým maslom .... ?


  • olgas, 7. decembra 2011 o 19:14
    na obrázku sú tri čokolády a zdá sa mi aj biela, ako to celé dať dokopy?


  • sonulienka, 7. decembra 2011 o 19:16
    Prepáčte mi už som to opravila mala som tu kopec vnúčeniec a takto to dopadlo.


  • qashqai67, 7. decembra 2011 o 19:18
    tieto šuhajdy robím každé vianoce dvojitú dávku,ako prvé sú vždy zjedené,iba košíčky nachádzam v koši :D


  • qashqai67, 7. decembra 2011 o 19:19
    ešte ich zopár posypem kokosom do nezatuhnutej čokolády ...


  • andrea3, 7. decembra 2011 o 19:33
    Tak tieto šuhajdy určite vyskúšam :))


  • danculka, 7. decembra 2011 o 19:41
    Máš ich peknučké...super.


  • sonulienka, 7. decembra 2011 o 20:00
    Ďakujem Vám


  • vierik, 7. decembra 2011 o 20:00
    Sú krásne,to bude diléma ich neurobiť :-)


  • domci4, 7. decembra 2011 o 20:13
    tieto šuhajdy budem robiť aj ja:) cez vikend


  • cica2, 7. decembra 2011 o 21:57
    nádherne sa ti vydarili!.....kk:-)


  • sonulienka, 7. decembra 2011 o 22:22
    Ďakujem Vám všetkým myslím si,že tu na vareche ani nie je varechárka ktorá si nezaslúži pochvalu. Všetky sa snažíme či upiecť alebo uvariť niečo čo pomože a poteší aj druhého.
    To je myslím si to hlavné,že si všetci tu poradíme a potešíme sa.


  • zuzu1234, 7. decembra 2011 o 22:34
    Este som suhajdy nikdy nerobila a postupu rozumiem zhruba iba do polovice 3. bodu. Prosim, mohla by si to pridavanie tukov a cokolad vysvetlit trochu jednoduchsie, Velmi rada by som Tvoj recept vyskusala, lebo sa Ti ozaj vydarili na jednotku :-) Dakujem.


  • 3sandra3, 7. decembra 2011 o 22:52
    super - karamelové šuhajdy,,, ukladám


  • tinca, 7. decembra 2011 o 23:26
    ja som kedysi robievala šuhajdy, k silvestru a veru už dávno nie, tvoje vyzerajú chutné:)


  • sonulienka, 7. decembra 2011 o 23:44
    @zuzu1234 na sporák si dám raničku do ktorej nalejem vodu a do nej dám ďalšiu menšiu do ktorej dám rozpustiť ceru-stopercentný tuk, nalámem si na menšie kúsky čokoládu a pomaličky miešam pokiaľ sa to všetko nerozpustí.
    Karamelovú plnku len kondenzované karamelové sladené salko rozmiešam s maslom,pridám rum a šľahačom došľahám aby sa to dobre spojilo.
    Potom si pripravím papierové košíčky a do nich naljevam podľa toho aké máš košíčky toľko rozpustenej čokolády.Ja som na spodok dala dve kávové lyžičky, nechala som to stuhnúť a dala som plnku a na plnku hneď možeš dať čokoládu a znovu nechať stuhnúť.Zdobyť možeš podľa vlastnej fantázie.Ak by si chcela dať oriešky ako ja tak pokiaľ ešte nie je čokoláda veľmi stuhnutá ich dáš na stred šuhajdy.Ak ešte niečo tak napíš. Alebo napíš či si ich robila a či sa Ti podarili.


  • sonulienka, 7. decembra 2011 o 23:46
    Ešte raz píšem, čiže čokoládu si urobíš vo vodnom kúpeli.Nesmieš ju dať pustiť len na sporák.


  • katka1313, 8. decembra 2011 o 10:07
    super
    ja robím šuhajdy trochu iné, z BB pudingu...ale tie tvoje v tých silikónových formičkách vyzerajú krásne


  • betty21, 8. decembra 2011 o 10:23
    krásne, uložené :)


  • sonulienka, 8. decembra 2011 o 10:57
    Ďakujem


  • evkacik, 8. decembra 2011 o 14:05
    Krásné aj ja ich robíma,ale tie v silikone sú užasné,dobrá inšpirácia,kde sú kúpené tie formičky?Ďakujem


  • bella43, 8. decembra 2011 o 14:29
    No vyzerajú fakt úžasne,len sa mi to vidí byť dosť drahé pri dnešných cenách v obchodoch. Škoda že nebývam v meste kde sa dá nakúpiť lacnejšie v akciiach. Ale možno raz skúsim.


  • sonijamt, 8. decembra 2011 o 15:27
    sonulienka, ja mám tiež otázku, čo robíš s bielou čokoládou? ak to dobre chápem, tak na spodok dáš tm.čokoládu+salko+tmavú čokoládu a s bielou máš ten istý postup, áno? biela čokoláda+salko+biela čokoláda? alebo tmavá čok.+salko+biela?:-))))))) ďakujem


  • sonulienka, 8. decembra 2011 o 15:47
    @evkacik formičky som kúpila v Lídli. @bella43 máš pravdu ale aspoň raz do roka na sviatky si ich doprajeme @sonijamt to isté čo aj s tmavou čokoládou robím s bielouz striedala som ju tak isto.A ešte budem piecť makové hríbiky tak tam ju tiež použijem.Ďakujem za koment.


  • dogagador, 8. decembra 2011 o 15:58
    Uzasne pekne, skoda, ze nemam tie silikony ....


  • korbacik, 8. decembra 2011 o 16:16
    ... neboj, @dogagador , ani ja nemám silikóny a priateľ ma má ( vraj ) aj tak rád, ha ha!
    Ale teraz k veci, podľa mňa to nemusí byť len v sil. forme. Ja som napr.už plnila do formy z tých Milka srdiečok alebo Toffifee. Ide to aj pekne vyklopiť. Sú síce o čosi menšie, ale nerobím to často, tak si formu nebudem kupovať. Pekný blížiaci sa večer prajem.


  • sonulienka, 8. decembra 2011 o 17:25
    @korbacik fantázie sa medze nekladú @dogagador ďakujem


  • evanaaa, 8. decembra 2011 o 17:57
    Tiež som si v Lídl kúpila dvojo tých siliformičiek, nevedela som sa rozhodnúť, všetky boli pekné, ale aj drahé, miochodom, sú to pralinkové, ale vidím, že aj takto pekne sa dajú využiť, a keďže sa mi šuhajdy páčia, tak si ich uložím.


  • sonulienka, 8. decembra 2011 o 18:53
    @evanaaa ďakujem za koment viem,že sú formičky pralinkové ale na to si veľmi netrúfam zatiaľ ich takto využívam.


  • sovka62, 9. decembra 2011 o 16:59
    Najlepšie šuhajdy ako som kedy robila a jedla.


  • sonulienka, 9. decembra 2011 o 17:28
    @sovka62 veď aj pochádzajú z Hlohovca recept mi dala sesternica sú naozaj výborné aj ja som už mala viac receptov ale tento u mňa vyhral.


  • orchidea, 9. decembra 2011 o 17:32
    Tie určite vyskúšam, karamel mám veľmi rada.


  • sonulienka, 9. decembra 2011 o 18:07
    @orchidea skús a napíš ako chutia


  • niky13, 9. decembra 2011 o 20:49
    Fíha, tak tieto budú môjmu chutiť.... neviem, či mi nechá aspoň jeden...


  • sonulienka, 9. decembra 2011 o 20:54
    @niky13 vyskúšaj a možno sa Ti manžel aj niečím odvďačí


  • maartina, 9. decembra 2011 o 21:18
    tieto šuhajdy milujem!!! ...maminka nám ich zvykla robievať na sviatky, už je to však dávno, čo som ich nejedla ...ďakujem za pripomenutie :) ...v tých pralinkových formách vyzerajú dokonca ešte lepšie


  • sneica, 10. decembra 2011 o 20:45
    krasne su a ja dakujem @sonulienka za tento recept...taketo lubi moj syn a ja sa tesim ze mozem pre neho nachstat suhajdy karamelove...Dakujem ...:)


  • sonulienka, 11. decembra 2011 o 07:05
    @sneica nie je za čo ďakovať ja som rada, že som prispela a dúfam, že budú chutiť


  • nikuskab, 13. decembra 2011 o 15:32
    super napad tie formicky.
    ja robievam suhajdy z LADOVYCH GASTANOV. na 1/2 cery ide 5 tychto cokoladiek. vsetko nechat roztopit vo vodnom kupeli. krasne tuhnu aj su velmi chutne. robievam do malinkych kosickov na vrch lentilku. take mile sladke jednohubky. a moja svokruska suhajdy plni klasickym karamelom (ked robi karamelky alebo burizonove gulky a ostane jej karamel da spravi suhajdy) a lepsie ako tie jej som este nejedla.


  • sonulienka, 14. decembra 2011 o 20:42
    @nikuskab ďakujem určite aj Tvoj recept vyskúšam


  • zuzu1234, 16. decembra 2011 o 21:57
    Sonulienka, prosim, este raz si zrekapitulujme postup, ci som tomu porozumela:
    1. Uvarim Salko (alebo kupim uz skaramelizovane), vychladnute vyslaham s maslom a rumom a necham vychladnut.
    2. Vo vodnom kupeli roztopim Ceru a polamanu cokoladu na varenie.
    3. Na spodok kosicka dam cokoladovu plnku (Cera + cokolada na varenie), necham stuhnut. Na to dam karamelovu plnku (Salko + maslo + rum) a necham stuhnut. Navrch zase cokoladova plnka, nechat stuhnut a nakoniec dat oriesok.

    Alebo druhy variant - v 2. bode nahradit cokoladu na varenie bielou cokoladou a zvysok rovnaky?

    Lebo mi potom trochu nesedia tie jednotlive suroviny - nejaka cokolada je tam navyse...

    Dakujem vopred za ochotu :-)


  • sonulienka, 17. decembra 2011 o 14:34
    @zuzu1234 prepáč, že odpisujem len teraz ale nemala som skorej čas všetko si napísala a pochopila správne len možeš hneď ako dáš plnku /karamel+maslo+rum/ dávať čokoládu a akú chceš ak máš tak aj bielu to záleží na tom akú máš čokoládu.Napíš či chutili a či sa vydarili. Plnka Ti ale nestuhne tak ako čokoláda treba aj pri papaní dať pozor aby nevytiekla.


  • elisticka, 20. decembra 2011 o 00:37
    super suhajdy musim vyskusat ja mam tiez niekolko receptov a tieto vyzeraju krasne :-))


  • sonulienka, 20. decembra 2011 o 07:23
    @elisticka len vyskúšaj a uvidíš, že Vám budú chutiť. Ja mám tiež veľa receptov ale ako som už písala tieto sú super.


  • slavnicanka, 20. decembra 2011 o 21:33
    robila som dnes,ale plnka je dosť riedka nedá sa to tak dobre maškrtiť ako keď je orechová.:(((((


  • andrea3, 21. decembra 2011 o 06:37
    ja som tiež včera skúšala a tiež mi vyteká plnka, lebo je riedka a nedala som jej veľa :(


  • sonulienka, 21. decembra 2011 o 08:34
    Neviem dievčence ako je to možné plnka síce riedka je ale mne nevytekala.A keď tam dáte druhú vrstvu čokolády tá plnku zadrží.


  • cica2, 21. decembra 2011 o 20:37
    @sonulienka ako som si recept uložila do svojej kk, tak som šuhajdy vyskúšala a sú výborné, vďaka za recept:-)) Len som nedávala rum (kvôli malej) a namiesto cery som dala maslo




  • cica2, 21. decembra 2011 o 20:50
    júúúúj to mi dáko velmi veľkú fotku stiahlo





  • sonulienka, 21. decembra 2011 o 22:04
    @cica2 sú krásne som rada, že aj chutia prajem Tebe a Tvojej rodinke príjemné sviatky a v novom roku veľa zdravia.


  • cica2, 21. decembra 2011 o 22:20
    @sonulienka ďakujeme a aj Vám, prajeme krásne Vianočné sviatky so svojimi blízkymi veľa šťastia, zdravia, lásky a pohody v roku 2012! :-))


  • lulu, 14. novembra 2012 o 20:25
    jeeeej suhajdy kde nejdu orechy :) parada :)


  • fortunka, 14. novembra 2012 o 20:42
    inak recept nemusi byt drahy, cokolada sa da urobit aj z praskovehoncukru, kakaa a cery... lebo tie cokolady dam vykdu asi najdrahsie:) my to tak robime odjakziva, ani by ms to inak nenapadlo:) ale tieto karamelove vyskusame... :)


  • sonulienka, 15. novembra 2012 o 09:52
    Ďakujem za komentíky @fortunka aj ja som bola naučená tak robiť ale teraz som si trochu uľahčila prácu a vždy keď je akcia na varovú čokoládu alebo majú tú peniažkovú tak si kúpim.


  • janealli, 30. júna 2013 o 00:57
    Dnes večer som robila tieto šuhajdy - sú vynikajúce! Srdečná vďaka za výborný recept. Iné už robiť nebudem.


  • sonulienka, 30. júna 2013 o 09:08
    Teší ma, že chutili ja tiež iné nerobievam len tieto.


  • akeber, 30. júna 2013 o 09:11
    Recept sa mi veľmi páči hoc mám svoj stáli určite vyskúšam, už je v kk


  • sonulienka, 30. júna 2013 o 09:14
    @akeber ďakujem vyskúšaj


  • maminkatn, 16. decembra 2013 o 09:13
    Mila Sonulienka,,,idem skusit urobit tie tvoje suhajdy,,,vypadaju uuplne mnamkozne,,,a tecu mi slinky ked pozeram na tvoje foto,,,,dam potom sxo,,ako som dopadla pri ix vyrobe,,,,dik,,,


  • sonulienka, 16. decembra 2013 o 13:49
    @maminkatn budem veľmi rada keď sa podaria a budú chutiť. Urščite daj vedieť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist