Šuhajdy (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tieto šuhajdy robím vždy na sviatky, takže 3x do roka. Strašne nám chutia.
50 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd.
- V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.
- Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si na plech,alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.
- Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.
- . Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.