Šuhajdy (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tieto šuhajdy robím vždy na sviatky, takže 3x do roka. Strašne nám chutia.

50
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd.
  2. V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.
  3. Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme si na plech,alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.
  5. Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.
  6. . Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.