Suflé torta s lesným ovocím

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Suflé torta s lesným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Korpus:
12-15 vajec
0,5 kg
0,5 kg
2 PL
Krém:
0,5 l
0,5 kg
200 g
100 g
1 vrecko
300 g




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého zamiešame orechy a múku. Pečieme na plechu, na ktorý si vymastíme vyznačené okrúhle tvary, a posypeme múkou. Rovnomerne na vymasteneé a múkou vysypané plochy rozdelíme hmotu a pečieme pri 180 – 200 o C asi osem minút. Upečené cesto hneď podrežeme a dáme dole z plechu.

  2. 2

    Dáme variť mlieko s cukrom. Do misky dáme krémový prášok a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko vrie, prilejeme zmes krémového prášku a varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť a postupne primiešame maslo. Keď je krém vymiešaný, pridáme rozmrazenú lesnú zmes a dobre vymiešame.

  3. 3

    Krém rovnomerne rozdelíme na plátky. Naplnenú tortu dáme do chladničky. Na vrch si zarobíme cukrovú polevu a boky môžeme obsypať mandľami alebo orechmi.

Diskusia k receptu

vcelka
Prečo to tam dávate, ja mám chudnúúúúúť a nie takéto dobroty pozerať...
bozulka
@vcelka prečo chudnúť? To sa na vareche nedá !!! Ale mám radu-nepozerať s otvorenými očami,ale iba jedným prižmúreným,možno to pomôže.To ti želám,hoci neviem načo tie obavy...
bambulka51
Tak na takú tortu pôjdem do cukrárne ,či som varecháčka ,či nie...prečo nám to robia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vcelka
Počkajte, keď na nás vymyslia voňavý internet... Nebudeme pozerať, ale aj tak nám to vlezir do celého bytu... :-)
jezibabka1
@vcelka tak to už nie, veď len keď otvorím varechu, tak musím utierať klávesnicu a nemôžem ani rozprávať lebo prskám aj na monitor:)))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No toto vyzerá véééééľmi dobre. Určite skúsim.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Som veľmi rýchla a nespýtala som sa, či náhodou tie bielky nie je treba šľahať nad parou?
vcelka
Myslím si, že nie, nad parou šľahať netreba.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No čo nikto to ešte neskúšal? Mám na pláne zajtra. Neviem či je to dobrá kombinácia orechy s ovocím. Ale vyzerá to véééľmi dobre.
Napíšem.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak urobila som nie tortu, ale dala som to na dva plechy a každý som po dĺžke rozkrojila, čiže 6 plátov. Rezy sa chladia a zajtra sa rozkrája. Krému je strááášne veľa a myslím si, že dosť sýty. Podľa mňa by stačilo menej masla asi tak 350 gr. To kyselé ovocie je tam veľmi dobré.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Píšem ešte raz. Stojí to za vyskúšanie . Je to niečo iné. Dobre to vyzerá a ozaj vhodný zákusok ako dezert. Ak chcete len pre seba, stačí polovičná dávka.
ariel
dobrý bol...pripomínal tradičné svadobné torty Detvianskych lazov...Kavečay...až po Terchovú...ale výtka šéfkuchárovi..za ten zlatý klas by by mu inde vzali nielen hviezdičky ale ja epolety...
predsa pozná základ vanilkového krému...brulee..bugatsa...akokoľvek to nazveme, dobrý cukrár použije žĺtky, mlieko, maslo , cukor a vanilku. a metličku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia