Sudová kapusta bez suda

murgaska - fotkamurgaska, 6. januára 2011

Od priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch.Pretoze milujem kapustu a je to vyborna pochutka pre diabetikou a Zobraziť celý popisOd priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch.Pretoze milujem kapustu a je to vyborna pochutka pre diabetikou a hlavne znizuje cukor!!!!!........necitit v dome kapustne vypary!!!!

Suroviny

1 kg
trochu
3-4 ks
2 dkg




Postup

  1. 1

    Pridaj sol a rascu. Vsetko dobre zmiesaj. Nechaj stat 1-2 hod.

  2. 2

    Do pripravenych poharov natlac kapustu a jeden bobkovy list.Uzavri pohar a nechaj v kuchyni na polici 2 tyzdne.

  3. 3

    Po dvoch tyzdnoch pouzi ako salat, alebo rozne ine pripravy.

  4. 4

    Je to velmi chutna kvasena kapusta. Vyborna pre diabetikov. Este jedna dolezita vec, drzte ju v normalnej kuchynskej teplote a nebojte sa v dome nebude citit kapustove vypary. Nechaj 2-3 cm volne od vrchu. Lahke,rychle a bez chemikalii.

Diskusia k receptu

marianne69
...no neviem, ci aj ja sa neuchylim tento rok k tomuto rieseniu,na sudovu kapustu asi nebudem mat tento rok cas a ani miesto nan...vyskusam..
jezibabka1
vďaka za receptík, už som ho dala synovi, aby si takto "nakvasil" kapustu v GB:)
ursula4
Murgaska prosím ťa je táto kapusta použiteľná aj na segedín.Ďakujem
murgaska
Samozreje,kvasena kapusta je pouzivatelna na vsetky recepty.....ALE NEZABUDNITE NECHAT 2cmod vrchu pohara VOLNE !!!!!!!!!magda
murgaska
Prave som otvorila pohar kapusty na obed ku kuracej pecienke na kacacej masti a bola to pochutka.Nezabudnite nechat 2-3 cm na kvasenie a pohar uzavriet.....!!!!!M
murgaska
Z tejto davky budu 3-4 pohare,pouzite pohare z roznych,uhoriek,kompotou atd...1l alebo aj vacsie a nechajte vo vacsich 3-4 cm na kvasenie......M
danculka
Tento recept na varechu dala @remcula 12.10.2010 akurát v sezóne tak som ho vyskúšala a naozaj nemá chybu ,je to kyslá kapusta, ako zo suda...
lianka
Je vynikajúca, ja ju robím tiež a je vždy poruke a čerstvá. My sme nikdy
nespotrebovali veľa sudovej kapusty, tak som zvykla kupovať ale vždy mala inú chuť. Niekedy mi v chladničke stmavla , to som ju musela vyhodiť a takto to mám vždy čerstvé a keď ju chcem použiť nemusím utekať do obchodu a to neviem aké čudo kúpim a či vôbec budú mať.
pacik
Funguje to aj v malých pohároch, kto potrebuje menšie množstvo na jedno použitie (370 alebo 420 ml)
frezia68
A to môžem tesne uzavrieť-zakrútiť vrchnák....nevybuchne? Ďakujem.
danculka
Onoto neutesníš tak dokonale,aby to vybuchlo ,daj to na hlbší plech, alebo plastovú nádobu a ke´d začne kvasiť, tak niekde tá voda musí ísť,prejde kvasenie a víčko ktoré,pri kvasení bolo výpuklé sa stiahne späť a môžeš odložiť do chladu...
sovka62
Ja som tiež vyskúšala podľa receptu, ktorý pridala @remcula. Na obrázku mala minuloročnú kapustu (a bol koniec leta), vyzerala ako práve vytiahnutá zo suda, tak som vyskúšala. Je výýýýborná, recept propagujem kade chodím. Nepomerne šikovnejšie, ako tlačiť do suda a potom sa o ňu pol roka starať. Určite ju takto budem robiť vždy, keď sa mi minie, to, čo mám hotové.
murgaska
Tesim sa ze kaposta ma uspech a pomoze mnohym gazdinkam-vareskarkam.NEVYBUCHNE......Nezabudni na tie 2-3 cm prazdneho priestoru.Dobra rada Danculka.
evanaaa
Takže vrchnák netreba nasilu dotiahnuť, len voľne zavrieť.?
murgaska
Ja som ich (tie flase) normalne zatvorila,zasrobovala.Nenechala som ich polozatvorene.Ten recept mi dala Martuska z Piestan.Kapusta je vyborna.....magda
oldomachac
zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut
oldomachac
zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut
murgaska
Mne sa nescernela vobec ,moze sa doliat trochu vody(prevarenej vlaznej),my uz sme skonzumovali 6 flias.a je krasna.Ked kapustu zmiesate,nechajte ju trochu postat 1-2 hod a potom nakjadat do flias.
monday
Pripajam sa k Magduske,ta kapusta nema chybu.Ja som od jesene urobila vela poharov mozno 25,nieco som rozdala na kostovku.My ked otvorime pohar tak za dva dni je prazdny.Mame to ako salat.Je vykysnuta a nie je sterilizovana,teda cerstva.Skuste, je super.i
murgaska
Dakujm pani Pondelkovej-Monday,ona moja mila kamoska posuskala mi ten recept.Dakujem Martuska
monday
Magduska,nech Ti sluzi na zdravi.Dufam,ze aj dalsie citatelky vyskusaju a potvrdia nas recept.Tesime sa
murgaska
No,musime vymysliet nieco nove a prakticke mila pani Pondelkova,co Ty nato??????
oldomachac
vdaka, na jesen to vyskusame s novou neskorou kapustou, teraz mame este vela v sudke, dobru chut a pohodu!
murgaska
Dakujeme aj s Martuskou Monday-Pondelkovou,to je vlastne recept od nej......Magda
ejmepb
Ja som tiež robila podľa remculy, je výborná a používa sa presne ako sudová, ja som ju natlačila nie celkom do vrchu a doliala som šťavou čo si sama pustila a nesčernela je pekná stále a je v komore takmer 4 mesiace.
monday
Presne tak ja robim,ze ked ju nakrajam a posolim necham 2 hod postat a ona si pusti stavu,potom ju natlacim do poharov,necham od vrchu 2,5 cm prazdne, vlastnu stavu rozdelim do poharov.Ani jeden pohar nebol zly.Mozno este dnes spravim.
monday
Moja priatelka Murgaska a jej cela rodnka lubi kapusticku.Nam tiez velmi chuti.
murgaska
Som rada,ze som sa mohla s Va,i vsetkymi podelit s Martuskinym receptom.My sa uz mesiac kapustujeme na vsetky sposoby.
alex100
Táto kapusta vyzerá dobre. kapustu zbožňujeme a práve v lete ju nemáme a musíme s našou pochúťkou počkať až na jeseň, Uvidím, či sa podarí.
murgaska
Alex,musts ju ale dobre zatvorit,hoci som napisala nie........omluvam sa a nechat 2-3 cm od vrchu volne na kysnutie,14 dni a potom drzat v chlade
je ozaj vyborna.Daj vediet ako sa Ti vydari,,,,,m
elka56
ja to robim už tretí rok a je ozaj výborná ,ako sudová :)
rooster
Murgaska, chcela by som sa spytat, ci by sa to mohlo robit i v malych plastikovych kyblikoch?????a si naozaj z Kanady???
honestka
tak do tretice z Kanady- uz je nastruhana- uvidime ako sa vyrovna chutiam, na ktore sme doteraz boli zvykmuti, ale co sa tyka prace- pohodicka. pozdravujem vas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia