Štvorvrstvové hruškovo-makové rožky s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Celý recept som poskladala, jednak recept na cesto podľa@sovka62 a jednak som použila mascarpone, ktoré som pozabudla v chladničke a o 3 dni bude po záruke...skúška sa vydarila a upiekla som vynikajúce krehučké, šťavnaté rožky, ktoré som plnila plnkou zmiešaním hruškovo-mandarinkového džemu s mletým makom..veľmi chutné...

16
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto som robila podľa receptu @sovka62 na záviny...ale som robila iba z polovičnej dávky, takže som všetko rozdelila na polovice...dala som si vykysnúť kvások...preosiala som si obe múky..
  2. zmrvila som maslo s múkou a soľou a zaliala vriacim mliekom 250ml. a zmiešala vareškou...nechala vychladiť..
  3. keď cesto vychladlo pridala som vykysnutý kvások a dobre som vypracovala nelepivé cesto...pomúčila, zakryla útierkou a nechala kysnúť pol hodinu..
  4. vykysnuté cesto...
  5. Keď @sovka robila s cestom z múky 1 kg. rozdelila ho po vykysnutí na 16 bochníčkov, ja som ho rozdelila na 8, keďže som robila z polovičnej dávky...až tu ma napadlo, že nebudem piecť záviny, ale upečiem rožky...a že použijem na potieranie aj moje mascarpone...a tak som vykysnuté cesto rozvážila na 8 rovnakých bochníčkov...keďze som mala 8 bochníčkov musela som robiť štvorvrstvové rožky...takže z tejto dávky som urobila 16 rožkov..2 dávky po 4 navrstvené cestá...
  6. každý bochník som rozvaľkala na veľkosť môjho okrúhleho veľkého taniera a potrela som ho mascarpone...potom som postupne vaľkala, ukladala, potierala a ž na posledný plát, ktorý som potrela aj na vrchu..
  7. aj posledný štvrtý som natrela..
  8. pripravila som si plnku...mak som zomlela..
  9. do miešacej misy som vyliala aj hruškovo-mandarinkový džem..
  10. a všetko som spolu zmiešala a nič iné som už nepridala, lebo v džeme je všetko potrebné...
  11. plnku som ulkadala na cesto a stočila do tvaru rožka..
  12. zrolovala do tvaru rožka a uložila na plech vystlaný papierom..nechala som podkysnúť pol hodinu...pred pečením som vrch potrela mliekom a posypala mandlovými lupienkami..
  13. trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 35 min...upečené som nechala vychladiť..
  14. prekrojila som jeden kus v reze...úžasné cesto krehké a ľahké ako vánok...prejem vám dobrú chuť..