Šťuka plnená polentou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť vývar, nasypeme polentu so zeleným korením a miešame, až kým sa vytvorená hmota nelepí na varešku.
  2. Podľa potreby dochutíme. Necháme vychladnúť a po chvíli touto zmesou naplníme šťuku. Pomocou motúzika zviažeme šťuku, aby držala pokope a aby zmes pri pečení nevytiekla.
  3. Rybu dáme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Počas pečenia potierame zmesou z oleja a cesnaku. Po upečení necháme šťuku odstáť a neskôr odstránime motúzik, nakrájame na hrubšie kolieska a podávame na mise.