Pečená šťuka

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  2. Na rozohriatej panvici ich 2 minúty opekáme z oboch strán. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, aby sa ryba neprilepila. Do panvice, v ktorej sme opiekli rybu, dáme kocku masla a tymian, následne tým prelejeme rybu a dáme piecť pri teplote 180 °C 10 minút.
  3. Farebnú papriku a cherry paradajky opečieme na olivovom oleji v panvici, pridáme grilovacie korenie, cesnak a rozmarín. Keď je zelenina skoro dopečená, pridáme cukrový hrášok a maslo. Opekáme ešte štyri minúty.