Šťuka na tymiane (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...so šalátom z cukrového hrášku, póru a cherry paradajok...

4-5
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...očistenú šťuku som nakrájal na porcie, dobre som ju posolil a natrel olivovým olejom. Každý kúsok som ochutil tymiánom, ja som použil sušený. Rybku som položil kožou dolu na plech, na papier na pečenie a dal som ju do vyhriatej rúry asi na 20 minút pri cca 180°C a hneď som zapol aj gril...
  2. ...z cukrového hrášku som odkrojil konce a na oriešku masla som ho jemne prehrial, len asi 2-3 minútky, potom som pridal nakrájaný pór, aby sa aj on zoznámil s maslom, len na minútku...
  3. ...potom som hrášok a pór posolil a pridal som ho do misy k nakrájaným cherry paradajkám s petržlenovou vňaťou...
  4. ...ozdobil som kúskom citrónu a k rybke sa výborne hodí aj suché biele...dobrú chuť