Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi

peter9766 - fotkapeter9766, 7. februára 2013
Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi
Foto: peter9766
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 225 °C

Suroviny

Príloha :




Postup

  1. 1

    Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.

    Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky dáme piecť do rúry. Rybu si naplníme cibuľkou a slaninkou. Dáme na pekáč a obložíme cibuľkou, slaninkou a mrkvičkou. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme rascou. Dáme do rúry, kde sme si dali aj zemiaky.

    Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky sa pečú asi 1 hod. a ryba cca 45 min.

    Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť.

    Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

denyany
no, toto vyzerá dobre... aj my sme mali v nedeľu ryby - šťuku a lososa. robila som ich len s korením. mám rada, keď je dobre cítiť chuť tej ryby, takže slaninu a nejaké výrazné korenia nepoužívam.
peter9766
Ryba bola chytená na jazere, tak som tam dal korenie na ryby a slaninku. Korenie by malo obsahovať hlavne sušený kôpor. Počas sezóny čerstvé bylinky.
dodo46
tak toto je už iná ryba. Dravec ktorý necítiť bahnom ako mastný kapor.
Super - hneď by som ho zlopol.
izabella929
jejha, to sú ale falatky.-)) krásne spracovaný recept , úžasne lákavo vyzerá.-))
broni
ja si osobne myslím, že rybacie mäsko by sa nemalo miešať iným, lebo stratí prirodzenú chuť a tej šťuky je škoda, tá sa neje každý deň :)

táto kombinácia by sa mne možno hodila, tak k pivku pri jazere, keď ideš na ryby, aj so slaninou a chlebom, lebo si myslíš, že nič neulovíš a po ceste si na smäd kúpiš pár fliaš pivka a tu zrazu na udici šťuka, čo sňou? Pri rozmýšľaní a popíjaní pivka dostaneš chuť na niečo slané a zbadáš slaninku :) rozsvieti sa nápad šťuka na slanine :) Teraz to už dáva zmysel aj mne ;)
jokin
hneď by som si prisadol, takéto jedlo je skvelé.
motyka
Máš všetky výborné recepty. Na muža až suuuuuper / v dobrom/. Dúfam, že si si uvedomil, že keď chceš uspieť na vareche, tak musíš fotiť postupy podrobnejšie, čo si už tu urobil. Pridávaj ďalšie. Budeme sa tešiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia