Študentský džuveč

katych - fotkakatych, 7. marca 2013
Študentský džuveč
Foto: katych

Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja Zobraziť celý popisDžuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja som recept prispôsobila skromným podmienkam študentskej kuchynky na internáte a samozrejme skromnejšej šudentskej chladničke. :)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1
3 strúčiky
2
1 kocka
1
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Príprava surovín: cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, párky na malé kocky a prepláchneme ryžu.

  2. 2

    Na panvicu nalejeme olej, necháme zohriať a hodíme naň cibuľu. Po chvíľke pridáme cesnak a ešte trošku smažíme, nech sa to pekne rozvonia. Poprášime sladkou paprikou a korením.

  3. 3

    Do panvice vylejeme fľašu leča, necháme chvíľku prevrieť a pridáme 2 hrnčeky ryže. V dvojnásobnom množstve vody (4 hrnčeky) rozpustíme kocku bujónu a vylejeme do panvice. Osolíme a nakoniec pridáme pokrájané párky a kečup. Poriadne premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 20 minút, kým ryža nezmäkne.

  4. 4

    Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia