Studená šunková polievka

Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
Studená šunková polievka
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
6 ks
2 ks
240 g
1 PL
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Uvaríme údené mäso, vajcia aj klobásu, necháme ich vychladnúť. Mäso,klobásu a štyri vajcia nakrájame na kocky.

  2. 2

    Kyslé mlieko ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vymiešame. Touto zmesou zalejeme nakrájané mäso, klobásu, vajcia, nastrúhaný chren a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Polievku dozdobíme uvareným vajíčkom a nasekanou čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia