Jahodová polievka
Studená jahodová polievka
Autor receptu: nocka
Osviežujúca polievka plná jahodovej chuti.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Polovicu vody dáme variť s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici vody rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme do cukrového rozvaru. Maizenu pár minút povaríme a odstavíme zo šporáku.
- Očistené jahody rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu a pridáme do nej červené víno. Pripravenú kašu z jahôd zmiešame s uvarenou maizenou. Podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou a necháme dobre schladiť.
- Podávame ozdobené pokrájanými jahodami a sušienkami, prípadne vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.