Jahodová polievka

Studená jahodová polievka

Autor receptu: nocka

Osviežujúca polievka plná jahodovej chuti.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Polovicu vody dáme variť s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici vody rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme do cukrového rozvaru. Maizenu pár minút povaríme a odstavíme zo šporáku.
  2. Očistené jahody rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu a pridáme do nej červené víno. Pripravenú kašu z jahôd zmiešame s uvarenou maizenou. Podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou a necháme dobre schladiť.
  3. Podávame ozdobené pokrájanými jahodami a sušienkami, prípadne vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.