Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept)

Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept)
sladkacokoladaSladkacokolada, recept pridal: 12. marca 2012 16:06Ďalšie jeho recepty

Rýchly tvarohový koláčik.

Suroviny

20-25
minút
na 210 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto zmiesime, vypracujeme nelepivé cesto, rozdelíme na dve časti, ja som rozdelila 1/3 na nastrúhanie a 2/3 na vyvaľkanie.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme na plech, ktorý sme si vymazali, alebo vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení. Pripravíme si plnku: tvaroh , cukor, žĺtka, puding. prášok, vanilkový cukor, zmiešame. Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Zľahka primiešame k tvarohu.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch koláča.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 210°C prvých 10 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme asi 10-15 minút.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist