Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept)

Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept)
sladkacokoladaSladkacokolada, recept pridal: 12. marca 2012 16:06Ďalšie jeho recepty

Rýchly tvarohový koláčik.

Suroviny

20-25
minút
na 210 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto zmiesime, vypracujeme nelepivé cesto, rozdelíme na dve časti, ja som rozdelila 1/3 na nastrúhanie a 2/3 na vyvaľkanie.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme na plech, ktorý sme si vymazali, alebo vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení. Pripravíme si plnku: tvaroh , cukor, žĺtka, puding. prášok, vanilkový cukor, zmiešame. Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Zľahka primiešame k tvarohu.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch koláča.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 210°C prvých 10 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme asi 10-15 minút.
Strúhaný tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist