Štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Túto vaľkanú strúdľu som robila podľa receptu od sovky62. Nedá mi , aby som sa ne- pridala k tým , čo ju chvália. Práve keď som si zarobila cesto na strúdľu , tak mi zavolala vnučka a chcela sa so mnou cez skype hrať. Hrali sme sa skoro tri hodiny. Mala som obavy , čo to spraví s cestom.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si skoro ráno bola obrať čerešne.Nemám rada v koláči kôstky. Tento rok som ich vykôstkovala podľa rady od sovky pod vodou.
  2. Z múky masla , vajca mlieka a štipky soli som si vypracovala cesto. S cestom sa malo pracovať hneď , no ja som ho nechala skoro 3 hodiny odpočívať prikryté utierkou. Pomlela som si mak.Jeden závin som spravila pre manžela jablkovo - čerešňový so strúhankou. Vždy vraví , že mu mak nerobí dobre.
  3. Cesto som rozdelila na 4 časti.Každú časť som na dobre pomúčenej doske rozvaľkala na tenko.Dala som mak , cukor - ten si dá každý podľa toho , ako má rád sladké.Poprskala som cesto roztopeným maslom.Uložila som na cesto vykôstkované čerešne. Záviny som uložila na pomastený plech. Pred pečením som ich natrela maslom.
  4. Piekla som ich na 180 stupňoch asi 30 minút. Tu sú upečené záviny.
  5. Ako je vidieť na plechu , manžel zrazu mohol aj makové. Vrelo doporučujem Tento recept zvládnu aj začínajúce gazdinky.