Strojčekové tyčinky

Strojčekové tyčinky
Foto: pn
pnPn, recept pridal: 12. novembra 2011 17:14Ďalšie jeho recepty

chutne Vianočne pečivo

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

vypracujeme si zo všetkych surovin cesto,dame do chladničky odpočivat asi 1/2 hodiny.Na masovom mlynceku s nasadkou na kolace robime tycinky,ktore po upečeni natrieme marmeladou a spolu spojime.okraje namačame do čokolady.Vydržia dlho.
Strojčekové tyčinky - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 12. novembra 2011 o 17:55
    Výborné vianočné pečivko.


  • sovka62, 12. novembra 2011 o 17:55
    U nás sú to paličky mašinkové a recept mám bez vajca. Moje obľúbené, ja som skôr na keksy ako na krémové zákusky.


  • mamatata2, 12. novembra 2011 o 17:58
    Pred pár dňami som niečo hľadala v pivnici a do ruky sa mi dostala krabička s násadkami na mlynček od mamy. Som tiež viac na keksy ako zákusky, podobne ako @sovka , takže tohto roku skúsim podľa teba.


  • dorisa, 12. novembra 2011 o 18:22
    ...a ten jeden chudáčik rohlíček, čo tam robí, sám? Keď som bola mladá, mamka takéto robievala.


  • aroooo, 12. novembra 2011 o 18:39
    ďakujem za pripomenutie mašinkových keksov, niekde mám aj recept, ale tam určite nejde do cesta zlatý klas puding, takže len uložiť a vyskúšať


  • nika60, 12. novembra 2011 o 18:48
    Sú výborné robievam ich tak isto


  • pivonka, 12. novembra 2011 o 18:56
    @dorisa , asi viem, čo tam ten rožtek robí. V násadke ostáva cesto,ktoré sa už nedá vytlačiť. Predsa ho nevyhodí? Urobí rožtek(y).


  • ela77, 12. novembra 2011 o 19:00
    @dorisa , dovolím si napísať za aktéra receptu. Ten samotný rohlíček je asi zvyšok cesta zo strojka na koniec, že???


  • hubata, 12. novembra 2011 o 20:03
    Ano, toto bola nejaký čas móda: na mäsový mlynček bolo dostať rôzne nádstavce a mleli sme ako deti ostošesť strojčekové pečivo. Spájalo sa do koliesok, robili sa tyčinky, s kokosom, s orechami, vanilkové a aj slané praclíky už k Silvestru. Už sme vedeli že sa blížia Vianoce ....


  • mojack, 12. novembra 2011 o 20:13
    Ja použivam aj iný ako masovy strojček, ale cesto sa mi lepilo, alebo pri pečení zlialo. Tak vyskúsam aj tento recept. Dalšie pripomenutie, že su tu onedlho Vianoce.


  • pn, 12. novembra 2011 o 20:36
    @ela77 ,presne tak ten rohlik je zo zvyšku cesta!!!! :)


  • alena45, 12. novembra 2011 o 21:20
    robievam podľa tohto istého receptu, ale ja tam mám len 2 zlaté klasy, tých 5 - nie je to veľa ? Inak je to mimoriadne chutné a jemné cesto a normálne vykrajujem, lebo nemám čím strojčekovať.


  • sovka62, 13. novembra 2011 o 09:34
    @mojack , asi si mala recept s práškom do pečiva. Ja som taký mala tiež, nikdy sa mi nepodarili, potom mi kolegyňa dala tento a podľa neho sa vydaria vždy.


  • marta5, 13. novembra 2011 o 10:20
    Robím podobné ,ale kokosové mleté-45 dkg poloh.muky,20 dkg kokosu,20 dkg praš.cukru,20 dkg Hera,2 vajička,1vanilka.Robím ich každé Vianoce ,sú super-skúste .


  • marta5, 13. novembra 2011 o 10:24
    Pridávam ,robím to na mäsovom mlynčeku a mám posuvne tvoritko,ktoré sa dá kúpiť v domácich potrebach.


  • martamm, 13. novembra 2011 o 10:30
    Vyborne mozno su, ale to obrovske mnozstvo tuku, hruza...Clovek mysli, ze si da susienku a pritom je to "tuksienka"...
    Ale komu to nevadi, nech si pochutna... Ja skor preferujem lahsie verzie maskrt...


  • kucharka100, 13. novembra 2011 o 15:03
    @pn , krásne a fajnové pečivko, radosť pozerať, no aby sme si už pomaly premysleli, čo budeme piecť k Vianociam.


  • esi, 13. novembra 2011 o 19:05
    Ty sa tam ešte kúpaj a nemysli na vianoce. Bolo tam kráááásne.


  • sneica, 13. novembra 2011 o 19:06
    dalsie susienky ktore mozem skusit...pekne su...


  • dorisa, 13. novembra 2011 o 19:14
    ....ten rohlíček by som zjedla ako prvý..... jasne, ja som chápala, ale keď tak bol tam v rohu ...sám


  • medovnicek, 14. novembra 2011 o 20:50
    veľmi vydarené


  • maorka, 15. novembra 2011 o 15:55
    pomaličky dozrieva čas na tieto vianočné "sušienky"..akurát som hladala niečo, čo upečiem a pošlem deťom do zahraničia... díky... niečo podobné robievam, na mlynčeku s tvorítkom


  • maorka, 15. novembra 2011 o 16:06
    Sovka 62 prosím napíš recept na susienky čo sa nezleju a robia sa cez také "pištolové " tvorítko.. kupila som si ho raz som miesto kvietkov vyrobila placočky no hrôza... a hladám dobrý recept...


  • mata3636, 15. novembra 2011 o 16:32
    @maorka - ak môžem poradiť ja, vyskúšaj toto: » www.mimibazar.sk/recept.php?id=19591...
    ja som robila z tohto cesta už niekoľkokrát, výborné boli. bud čisté biele alebo som do polovice cesta dala kakao. mám aj foto: » www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=780494...


  • cica2, 16. novembra 2011 o 15:13
    krásne sa ti vydarili:)


  • renatulka, 28. novembra 2011 o 14:07
    už dlho ich hľadám, urobím na vianoce ďakujem.


  • enge149, 9. decembra 2011 o 01:27
    sú super,už sme piekli,máme tento recept už dlho,aj sme zjedli ale zasa upečieme na vianoce..


  • jankazj, 7. decembra 2013 o 17:06
    ahojte,tak tento receptik je super,len ja nemam mlyncek na maso,lebo som v uk,tak sa chcem opytat ze ako inak sa daju robit tie tycinky ,dakujem


  • radost, 7. decembra 2013 o 17:11
    @jankazj
    vyguľaš cesto a nakrájaš tyčinky radielkom-budú mať zúbkovaný okraj...ak nemáš-nožíkom..akú chceš veľkosť..


  • jankazj, 7. decembra 2013 o 17:21
    no tak som skusala,nozom, haha ale bolo to dost zdlhave ale nevadi,ak inak neni sposob,myslela som aj tak,ci by to neslo cez ten mesec co sa plnia venceky len dak trosku vacsi otvor,haha ,ale dakujem za radu


  • radost, 7. decembra 2013 o 17:38
    Janka-všetko-čo ťa napadne-vyskúšaj..ved je známe: najlepším učiteľom je životná skúsenosť..nech sa zdarí...:-)


  • radost, 7. decembra 2013 o 17:44
    JANI-pozri aj tu:





  • radost, 7. decembra 2013 o 17:48
    prosím redakciu aby vymazala môj vyššie uvedený príspevok-omylom som dala nesúvisiace video...dakujem..


  • jankazj, 7. decembra 2013 o 19:51
    jej,dakujem dievcence,som vdacna za kazdu radu:)))))


  • jankazj, 7. decembra 2013 o 19:56
    pecenie je teda radost,huraaaaaaaaaaaaa


  • pn, 7. decembra 2013 o 20:04
    @jankazj ,toto cesto sa neda robit ako striekane pečivo,cesto je tuhe,takze ho mozes rozvalkat a vykrajovat srdiecka,hviezdicky.......



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist