Stroganov

peter64Peter64, 49 ročný muž, Spišská Nová Ves, recept pridal: 28. marca 2011 13:47Ďalšie jeho recepty

neviem či je to originál recept na stroganov ale mne to chutilo

Postup prípravy receptu

Cibuľu pokrájame zapeníme pridáme mletú rascu, neskôr na rezance pokrájame mäso osolíme orestujeme neskôr len dusíme a podlievame. Do polomäkkého mäsa pridáme na kocky uhorky mletú papriku, kečup, huby, zelenú papriku. Počas dusenia pridáme 2 bob. listy.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • 3sandra3, 28. marca 2011 o 15:44
    originál, neoriginál.... neva.... určite je to chutné,,, aspon mám typ, čo navariť


  • sovka62, 28. marca 2011 o 17:53
    Stroganov sa robí z hovädziny (sviečková, prípadne roštenec), doteraz som vždy jedla bez húb, ale tým nechcem vyjadriť, že sa mi recept nepáči. Vyzerá to byť jedlé.


  • pusta, 28. marca 2011 o 18:53
    stroganov to nie oje, robí sa z mäaska ako napísala sovka. sú dve verzie. 1. mäso na prúžky, okorenené ml. čiernym korením, obalené múkou a sprudka orestované na tuku, mäsko sa vyberie, na výpeku sa orestuje cibuľa na prúžky, šampiony na plátky, vráti sa mäsko, podleje bielym vínom a pridá kyslá smotana s horčicou, chvíľku sa povarí a podáva. 2. verzia má ešte paradajkový pretlak, bez horčice a vína, smotanu sladkú a posekanú petržlenovú vňať. obe sú svetoznáme minútky. aj toto môže byť dbré.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • viera1, 28. marca 2011 o 20:22
    Ten recept má bližšie k azu po tatársky (ale zo sviečkovice).Stroganov:sviečkovica,par.pretlak,korenie,soľ,cibuľa,hl.múka,12% smotana na varenie,citrón.
    To stehno musíš dusiť a azu aj stroganov sú minútky.Tú mletú papriku by som dala na začiatku,skús.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist