Stroganov

peter64Peter64, recept pridal: 28. marca 2011 13:47Ďalšie jeho recepty

neviem či je to originál recept na stroganov ale mne to chutilo

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu pokrájame zapeníme pridáme mletú rascu, neskôr na rezance pokrájame mäso osolíme orestujeme neskôr len dusíme a podlievame. Do polomäkkého mäsa pridáme na kocky uhorky mletú papriku, kečup, huby, zelenú papriku. Počas dusenia pridáme 2 bob. listy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 28. marca 2011 o 15:44
    originál, neoriginál.... neva.... určite je to chutné,,, aspon mám typ, čo navariť


  • sovka62, 28. marca 2011 o 17:53
    Stroganov sa robí z hovädziny (sviečková, prípadne roštenec), doteraz som vždy jedla bez húb, ale tým nechcem vyjadriť, že sa mi recept nepáči. Vyzerá to byť jedlé.


  • pusta, 28. marca 2011 o 18:53
    stroganov to nie oje, robí sa z mäaska ako napísala sovka. sú dve verzie. 1. mäso na prúžky, okorenené ml. čiernym korením, obalené múkou a sprudka orestované na tuku, mäsko sa vyberie, na výpeku sa orestuje cibuľa na prúžky, šampiony na plátky, vráti sa mäsko, podleje bielym vínom a pridá kyslá smotana s horčicou, chvíľku sa povarí a podáva. 2. verzia má ešte paradajkový pretlak, bez horčice a vína, smotanu sladkú a posekanú petržlenovú vňať. obe sú svetoznáme minútky. aj toto môže byť dbré.


  • viera1, 28. marca 2011 o 20:22
    Ten recept má bližšie k azu po tatársky (ale zo sviečkovice).Stroganov:sviečkovica,par.pretlak,korenie,soľ,cibuľa,hl.múka,12% smotana na varenie,citrón.
    To stehno musíš dusiť a azu aj stroganov sú minútky.Tú mletú papriku by som dala na začiatku,skús.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist