Stroganov z bravčového mäsa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. novembra 2012

Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa..

70 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 lyžica
1 ks
1 lyžica
1 dl
1 lyžica
  podľa chuti
štipka domáca
3 lyžice
2,5 dl




Postup

  1. 1

    Najprv som vybrala bravčovú lopatku z mrazničky a dala roztopiť..mám v mikroténových sáčkoch približne pol kilové balenie, tak som vybrala 2 kusy, lebo 100g. budem potrebovať na mletie do vložky do mäsového vývaru...

    Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsom som pokrájala na väčsie kocky...do rajnice som dala roztopiť domácu bravčovú masť...

    Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som umyté a pokrájané mäso...dusila som ho, pokiaľ sa voda úplne neodparila a zostalo iba na masti..vtedy som pridala pokrájanú cibuľu..

    Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    keď sa cibuľa opražila, pridala som lyžicu horčice, kečup a zaliala som všetko červeným vínom..

    Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som pridala worčester, uhorky pokrájané na drobné kocky, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, ktorú som sušila tento rok, má výraznú vôňu..všetko som za občasného miešania dusila asi hodinu...na záver som pridala smotanu , nechala prejsť varom a ešte dochutila...ako prílohu som podávala ryžu...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

marijanka712
@izabella929 -Izka úžasný obedík aj ja to zvyknem robiť ,ale spôsobom ako hoväzie pácujem až na druhý den pripravujem , ale aj tvoj spôsob sa mi vidí vynikajúci musím vyskúšať, aby som vedela porovnať chute
izabella929
@marijanka712 , nuž hovädzina je chutnejšia, ale ja nemám odvahu kúpiť teraz farbené mäso...radšej uvarím moju domácu bravčovinu , aspoň viem, čo mám v hrnci...Díky za komentík, si zlatá.-)
rulik
farbené mäso hrozí väčšinou pri mrazenom mäse,chladené sa predsa pozná,tam sa to nedá schovať za igelit a zamrznutú vodu,ale toto môže byť tiež výborné a je to rýchlejšie pripravené
tatranka
Toto menu,bolo u nás keď sme sa s manželom vzali,akési slávnostné! Pamätám si,že aj svokrovcov som prvý krát hostila práve týmto obedom.Podávala som k mäsku opekané zemiačky a ryžu.Myslím,že som bola celkom namyslená na svoj obed,ktorý im veľmi chutil.
Aj dnes sem tam urobím toto jedlo,na ktorom si vieme pochutnať.
No vždy som ho robievala z mladej hovädzinky.
izabella929
@tatranka , Jej, to muselo byť super..a hlavne nezabudnuteľné chvíle..)určite bolo lepšie z hovädzinky, chutnejšie..ja mám obavy kúpiť hovädzinu tu u nás, po tej afére s farbenou bravčovinou...ale chuťovo toto jedlo nemá chybu, veru...Ďakujem pekne za komentár-)
laura58
Dnes som to varila prvýkrát a veľmi nám to chutilo. Dobrý recept, musím uznať. :-)
izabella929
@renka1241 ,tak toto je milá správa..váš manžel je milý človek a teším sa, že mu stroganov chutil..vďaka zav yskúšanie receptu.-)
izabella929
@zika31 , ešte vtedy som mávala domácu smotanu z farmy, takže som nikdy nekupovala v obchode..u domácej smotany som nerozoznávala na smotanu a šľahačku..farmár ju pozbieral z mlieka a bola hustá a chuť sa s kúpenou nedá porovnať.
1x martau
izabella929
@nadia56 , možno som neskúsená kuchárka, ak sa kuchárkou dá nazvať aj obyčajná žena z dediny..nežijem v omyloch..ďakujem za komentár.-)
korba
Zo 100g ste sa asi veľmi neobjedli




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia