Pečené plnené kurča
Stredomorské plnené baby kuriatko
Autor receptu: siuuu
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku
mám dokonca radšej ako mäso.
Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska.
Dnes som kuriatko ladila do
stredomorského štýlu, pretože ingrediencie tejto kuchyne mám veľmi rada.
1 porcia |
15 minút príprava |
50-55 minút na 185 °C |
Postup
- Kuriatko (na osobu 1 kuriatko) umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme zvnútra aj zvonku.
- Na plnku pokrájame na kúsky rožok, zvlhčíme vodou alebo mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko, vegetu, nadrobno pokrájanú sušenú šunku, strúhaný parmezán a posekané bylinky. Dobre premiešame. Plnkou naplníme kuriatko.
- Na marinádu na slabom plameni zohrejeme a zmiešame spolu olej, maslo, soľ, gyros korenie, papriku, jemne osolíme, a nakoniec pridáme citrónovú šťavu a pretlačený cesnak.
- Kuriatko natrieme polovicou marinády, preložíme na pekáč a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 185 °C. Pečieme cca 50-55 minút. V polovici pečenia obrátime, potrieme zvyšnou marinádou a dopečieme. Počas pečenia potierame výpekom. Podávame s prílohou podľa chuti.