Vajíčková omeleta

Stredomorská frittata

Autor receptu: podravka

Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu je recept.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Cukety nakrájame na tenké plátky, zľahka osolíme a odložíme bokom. Paradajky nakrájame na polovice a mozzarellu na plátky. Vajcia rozbijeme do menšej misky zmiešame s vegetou, syrom a premiešame vidličkou
  2. Do panvice si dáme olej, pridáme strúčiky cesnaku a nakrájané paradajky. Krátko opečieme a aj paradajky, aj cesnak vyberieme z panvice. Do panvice dáme rozmiešané vajíčka.
  3. Do vajec naukladáme cuketu, mozzarellu a paradajky a pečieme niekoľko minút, kým okraje frittaty nezhnednú.
  4. Hotovú frittatu posypeme čiernym korením a podávame s obľúbeným šalátom.
  5. Rada: Ak máte chuť na mäso, tak si môžete do frittaty pridať kolieska klobásy. Ak nemáte panvicu, môžete si frittatu pripraviť aj v rúre. Potom pečte cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.