Stratené kura

gusto22 - bez fotkygusto22, 11. apríla 2014

Tento recept sa v našej rodine pripravuje len raz do roka a to na veľkú noc, recept pochádza od našej nebohej babky, odkiaľ ho Zobraziť celý popisTento recept sa v našej rodine pripravuje len raz do roka a to na veľkú noc, recept pochádza od našej nebohej babky, odkiaľ ho mala ona .....Veľmi mi chuti a dúfam,že bude aj vnúčencom a aj Vám

15-20
porcií
20 minút
príprava
60-90/30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
10 ks
10 ks (nemusia byť čerstvé)
3 ks
1 ČL
5-6 ks




Postup

  1. 1

    Mäso v celku dáme uvariť do vody pridáme soľ, nové korenie,bobkový list.

  2. 2

    Keď je mäso uvarené do mäkka vyberieme ho a necháme vychladnúť,do vody z mäsa namočíme rožky a necháme úplne vpiť vodu do rožkov a tiež necháme vychladnúť.Namočené rožky roztlačíme rukou,mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do roztlačených rožkov.

  3. 3

    Do tejto zmesi pridáme vajcia soľ a petržlenovú vňať. Zmes vylejeme na plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry.Pečieme pri 180 °C cca 30-40 min. Dobrú chuť.15-20

Diskusia k receptu

frezia
Tiez ma zaujima, preco sa to vola stratene kura?
huck
@gusto22 , este raz dakujem za recept na oblubene jedlo z detstva. Davam 5+ @kukulienka , @frezia a mnohi ini - v kychyni sa fantazii medze nekladu ani v nazvoslovi. A ako som uz povedala v inej rubrike, preco by sa prasiatko nezamaskovalo , aby bolo zaujimavejsie ? No, pre pokoj svojej duse, moze sa "legalisticky" pouzit v tomto jedle prave kuracie masko :) Ale to uz bude variacia na temu ...
safran
Myslím, že pôvodne to bol recept s pečienkami, ktorý veľmi pripomínal plnku do kurčaťa - len to kura akosi nebolo :-) neskôr sa začal robiť so zvyškami pečeného kuraťa (zo včera) a potom už s ľubovoľným mäsom. Niektorým sa tak zapáčil, že pôvodný recept "z núdze cnosť" povýšili na jedlo, na ktoré sa oplatí mäso kúpiť.
valeri
Kura - nekura, aj tak sa mi to páči, vyskúšam :-))
aliyz
presne takto isto ho robievala aj moja babka a robíme ho aj my, každú Veľkú noc. Nemáme rovnakých predkov? :D Inak je to super jedlo, dá sa jesť aj teplé aj studené...
daguska
Aj u nas robieval moj otec.Pod nazvom "slepe kura".Je to skvele.
pravdah
Robila to aj moja babka aj moja mamka a aj ja. :-)
Len z bielkov vyslaham sneh a po opatrnom vmiesani je vysledok taky "nadychany". Ked som sa ako decko pytal, ze kde je to kura, tak mi povedali: Šak sa stracilo, nyee? :-)
aroooo
s kuraťom sa stratili aj niektoré diskusné príspevky zo začiatku ????.......
natascha1
Chcela by som to na veľkonočné sviatky uvariť, ale neviem, či zoženiem bravčovú lopatku. Ktorá časť prasiatka to je? Nemohla by som použiť pliecko?
natascha1
@kimlo , takže lopatka je plece. U nás sa takýto výraz nepoužíva, preto ma to zmiatlo. Ďakujem za vysvetlenie.