Strapatý višňový koláč

an3da - fotkaan3da, 3. mája 2013
Strapatý višňový koláč
Foto: an3da

Skúsila som skombinovať dva recepty.

15 minút
príprava

Suroviny

180 g
120 g
2 ks
1 bal.
3 PL
375 g
1 bal.
plnka:
600 g
4 ks
40 g
150 g
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame zmäknutý margarín, cukor a vacia, pridáme múku zmiešanú s kapučínom, kakaom a pečivovím práškom. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme do igelitovích sáčkov a uložíme na dve hodiny do zmrazovača.

  2. 2

    Plnka v pôvodnom recepte bola tiež s tvarohom ale mal tam byť aj margarín. Kedže som ho už nemala, hľadala som inú kombináciu. Našla som u @Andys a kedže sa mi pozdávala urobila som ju. Vymiešala som tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový puding a pridala som šťavu a nastrúhanú kôru z citrona.

  3. 3

    Pekáč vymastíme a posypeme múkou. Prvé cesto nastrúhame na hrubo na dno pekáča veľkosti asi 27 kráť 26 cm. Potom dáme tvarohovú plnku, po nej posypeme višne a hore nastrúhame druhé cesto. Pečieme približne 15 minút na 220 a potom zmenšíme na 200 a ešte 20 - 25 minút. Prvý deň je chrumkavé a na druhí deň zmäkne.

Diskusia k receptu

ancicka
iste tá kombinácia bola dobrá,škoda,že nemáš foto.
an3da
Ano, je to ako struhany tvarohovy koláč od @Sladkacokolada , ale ja som fakt ten recept videla len teraz. Tento recept mám z domácich, srbských receptov, sú to také lacné časopisy a recepty do nich zasielajú obyčajný ľudia z rôznych krajov. Aj moja Torta kapučino je z tých receptov. Inak, fotila som hotový koláč, pridám pozdejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia