Strapaté pagáčiky

hajni21 - bez fotkyhajni21, 14. júna 2013

U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute Zobraziť celý popisU nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute a sami sa ich učíme aj pripravovať. Tentoraz to budú " Strapaté pagáčiky"

50 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
50 dkg
25 dkg
2
2 PL
štipka
1 ks (na potretie)
Plnka:
250 ml
4 dkg
4 dkg
1
5 dkg
15 dkg




Postup

  1. 1

    Múku rozdrobíme s ramou, potom pridáme žĺtka, soľ a smotanu. Spracujeme a na 1 hodinu odložíme do chladničky. .

  2. 2

    Na pomúčenej doske rozváľkáme cesto natenko a "vytrháme" pagáčiky.

  3. 3

    Dáme na papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 8-15 minút na 180 stupňoch.

  4. 4

    V hrnci rozmiešame vajce, soľ, múku a strúhaný syr, potom pomaly prilievame mlieko, a nahladko rozmiešame. Dáme variť a pri stálom miešaní varíme na husto.

  5. 5

    Odstavíme z ohňa a primiešame 5dkg ramy(masla), dáme vychladnúť. 2 Pagáčiky zlepíme s krémom a potom ich pováľkáme v strúhanom syre.

Diskusia k receptu

afataga
ti Madari sa fakt nezdaju, lahodka s umelym tukom...
slappo
pagackami nikdy nepohrdnem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
monnikka
takéto nepoznám, ale páčia sa mi......a tuk si každý dá aký uzná za vhodné....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia