Strapatá nátierka fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 3. decembra 2014
Strapatá nátierka (fotorecept)
Foto: mariamka

Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak chýba, ale kto chce, si môže dať :)

Suroviny

125 g
1 hrsť
1 ks
1 - 2 PL
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Stále niečo vymýšľam z tej kapusty, aby sme mali prísun vitamínov. Toto sa mi tak náhodou ostihlo v chladničke, tak poďme to dať dokopy. Kapustu vyžmýkame, pokrájame nadrobno, cibuľu tiež, pridáme bryndzu, korenie, soľ, papriku, rascu a smotanu podľa potreby.

    Strapatá nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame, ochutnáme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme. Je to zvláštna chuť, pikantno-kyslastá. A ťažko identifikovateľná. Ale silne návyková :) Využijeme ako bežnú nátierku na chlebík /nestihla som odfotiť/.

    Strapatá nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Alebo ako prílohu miesto šalátu, dipu. Mala som ešte trochu zarobenej mäsovej zmesi, už som ju len dochutila citrónovou kôrou, vločkami a petržlenovou vňaťou, také rýchle fašírky. Stačí chlebík a toto strapaté čudo. Budem zvedavá, či sa odvážite a urobíte! Teším sa na reakcie :)

    Strapatá nátierka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Správy skoro o ničom,tak tu nakúkam a hneď prvý recept ma ohúril :-),lebo všetko,z čoho sa tá pomazánka skladá,mám rada.Ale dať to dokopy,na to treba fantáziu a odvahu.Ale,akoby potom vznikali nové recepty?Takže vyskúšam zo zvedavosti a ešte Ťa nechválim,no ukladám,aby som Ti pridala body k prípadnej výhre :-))))).A hviezdičky pridám po ochutnávke,neboj,nezabudnem.
cesminaz
Len co som si precitala nadpis a videla fotku,som tusila ze pod tymto "dielom" sa skryvas jedine ty mila @mariamka ;-P ..lebo taketo vytvorit napadne hadam len teba ;-)) No vymyslela si to naozaj super,vsetko co si do natierky pouzila ja mam velmi rada! Takze si receptik ukladam a prilezitostne vyskusam ;-)
mijaita
Chystam se na velkou slovenskou hostinu jejiz soucasti bude i bryndzova natierka moji kamaradky. Odeberu kousek bryndzy a zkusim. Neumim si predstavit hlavne do bryndzy kysele zeli, no ani kopr. Ale ja rada zkousim, tak pak okomentuju. Po 13. prosinci :-)
steffik
Zaujímavá kombinácia, všetko , čo mám rada. Takže ukladám a tento týždeň urobím. Vyzerá prudko jedlá. 5+++++ - Ď.
eviana
Zaujímavá kombinácia, mne by chutila veľmi... ale moji chlapi by nad ňou ohŕňali nosy kvôli kapuste ;)
mariamka
dakujem pekne vsetkym :) @dellawar , @frezia68 , @francuzska1 , @cesminaz :)) mila, ako vzdy :) a vies, ze som nedavno robila tvoju "Masovu ryzu"? mrkni pod recept :)
@mijaita o vas sa nebojim, vy ste za kazdu "srandu" :)
@steffik , @marianne presne ako vravis, @alex37 riskni :) @eviana evi nemyslim, treba dobru kapustu, ak je velmi kysla, mozno aj premyt, moja je vyborna, jeme ju ako zakusok, ale tymto by si ich mozno zlomila :)

používateľ nemá avatar
mb
mb
tak toto neviem kde si mam do svojej KK zaradit. bryndza? kysla kapusta? natierky? palec hore, nikdy mi nenapadlo spojit kyslu kapustu s bryndzou, ale uz viem, ze toto bude nieco pre mna. D~ :)
mariamka
ja vidim tolko moznosti, az sa mi to zacina pacit :) lokse, palacinky na slano, plnene pagace, halusky, strapacky, haruľa, džatky, ňoky, atď atď, tusim si to dam patentovat :))
@mb si ma pobavil a nakopol k tomuto komentu, diky
afataga
no teda chuda natierka sa aj hanbit musi, ze si ju taku neucesanu medializovala :-)
tak toto isto robit nebudem, ako kostla by som a ak by motyka vystrelila, mozno by mi aj zachutila
mariamka
@afataga keby tam bol tag "Pre lenivych" ver mi, ze ho tam dam :) inak ta uz neviem namotat :) a ty nesledujes nove modne trendy? tuto zimu leti vsetko strapate :)
elixir
@mariamka dokonalá nátierka... :) Možno sa mi podarí cez vianočné obdobie nejakú bryndzu uloviť... mi robíš chúťky. :)
mariamka
nechcem inym krivdit, ale ty @elixir robis naozaj radost .) uz ten nick pozitivny,, neviem, kde lovis, ak by bol problem, kludne napis, dodame, p.d.
jankaviz
Teraz , skoro ráno, ma pri čítaní toho receptu napadlo, že mám všetko doma :) Tak som sa do toho pustila. Teraz mam už ochutnané a pomazánka je vynikajúca. Len som musela dať namiesto kyslej smotany biely jogurt, smotanu sme nemali :)
Ďakujem za rýchle raňajky pre mňa amojich spachtošov :D
mariamka
@jankaviz to pekne "nastartuje" spachtosov :) dufam, ze si pochutia, rovnako ako ty a my :) jogurt je ok, samozrejme, mam radost a dakujem za milu spravu
mijaita
@mariamka tak jsem vyzkousela z trosky bryndzy a nechutnalo mi to. Vim, tobe to napsat muzu. K te stiplave bryndze se mi kvasena kapusta podle predpokladu, nehodila. No, kolik lidi, tolik chuti. Mas lepsi recepty pro moji jasnou hubu :-)
mariamka
@mijaita heh, nic sa nedeje :) /snad mi to neodradi dalsich kuncaftov :),, ocenujem aspon snahu,, co uz, ked ste si ju rozmaznali :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia