Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami
Autor receptu: paploska
Recept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom
som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo
slnečného Talianska. No to, že sú hľuzovkové som zistila neskoro, a veru škoda ich tam
bola :-) Ale späť k cestovinám, je to kombinácia sladkej a slanej chuti, vyskúšajte a
určite
neoľutujete.
3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava cestovín je rýchla a veľmi jednoduchá. Ak nemáte orechy v mede, naložte si ich pár dní vopred. V pôvodnom recepte boli použité široké rezance, použila som však tenšie, ale výber cestovín nechám na vás :-)
- Cestoviny varíme v posolenej vode al dente. Počas varenia cestovín pokrájajte hrušky na mesiačiky a kačacie prsia na tenké pásiky. Ak nezoženiete kačacinku, nahraďte ju sušenou šunkou.
- Vo woku zohrejeme olivový olej, pridáme cestoviny, 3 PL pesta (môže byť aj bazalkové), orechy a hrušky. Na okraji woku preherejeme kačacie prsia a posolíme. Cestoviny naaranžujeme na tanier, obložíme kačacími prsiami a poriadne okoreníme. Dobrú chuť.