Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami

paploska - fotkapaploska, 16. apríla 2014
Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami
Foto: paploska

Recept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo slnečného Zobraziť celý popisRecept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo slnečného Talianska. No to, že sú hľuzovkové som zistila neskoro, a veru škoda ich tam bola :-) Ale späť k cestovinám, je to kombinácia sladkej a slanej chuti, vyskúšajte a určite neoľutujete.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
90 g
3 PL
3 ks
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Príprava cestovín je rýchla a veľmi jednoduchá. Ak nemáte orechy v mede, naložte si ich pár dní vopred. V pôvodnom recepte boli použité široké rezance, použila som však tenšie, ale výber cestovín nechám na vás :-)

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny varíme v posolenej vode al dente. Počas varenia cestovín pokrájajte hrušky na mesiačiky a kačacie prsia na tenké pásiky. Ak nezoženiete kačacinku, nahraďte ju sušenou šunkou.

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 2
  3. 3

    Vo woku zohrejeme olivový olej, pridáme cestoviny, 3 PL pesta (môže byť aj bazalkové), orechy a hrušky. Na okraji woku preherejeme kačacie prsia a posolíme. Cestoviny naaranžujeme na tanier, obložíme kačacími prsiami a poriadne okoreníme. Dobrú chuť.

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Niekedy rozmýšľam, čo sa mi páči viac.. jedlo? fotka? Tu asi oboje :-)
afataga
super, ale pre mna bez hrusky, nemam ich rada, tie strangozzi si si chcela usanovat do dochodku? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia