Štiava, šťavel, šóška (fotorecept)
Autor receptu: babina49
Tak a máme tu veľkonočné sviatky a v našej rodine sa počas postnych dní varí štiava. Kúpila som ju u zeleninárky a bola úžasná,chutnučká.
Postup
- listy štiavy očistíme od zbytočných stoniek
- umyjeme pod tečúcou vodou
- do rajnice si dáme olej cca 4 PL
- odkvapkané a osušené listy vložíme do tohto oleja,miešame
- štiava sa na oleji spúšťa
- až sa z nej stane kaša
- ešte ju miešame dotiaľ,kým nezmäknú všetky listy
- teraz možme na štiavu naliať vodu cca 0,5 l,osolíme
- a pridávame jedno vajce po druhom.Vajcia dávam preto do štiavy s vodou,lebo keď tam dám už zátrepku,treba to stále premiešavať a tie vajcia by mi nezostali celistvé
- pokiaľ štiava s vajcami začne vrieť
- pripravíme si zo smotany,mlieka a múky zátrepku a vylejeme ju do štiavy
- necháme zovrieť.Niekedy,keď je tých listov veľa a je štiava kyslejšia,tak treba pridať viac mlieka,alebo vody.
- a je hotová
- a možme papať...bola úžasnáááá