Štiava, šťavel, šóška (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Tak a máme tu veľkonočné sviatky a v našej rodine sa počas postnych dní varí štiava. Kúpila som ju u zeleninárky a bola úžasná,chutnučká.

Suroviny

Postup

  1. listy štiavy očistíme od zbytočných stoniek
  2. umyjeme pod tečúcou vodou
  3. do rajnice si dáme olej cca 4 PL
  4. odkvapkané a osušené listy vložíme do tohto oleja,miešame
  5. štiava sa na oleji spúšťa
  6. až sa z nej stane kaša
  7. ešte ju miešame dotiaľ,kým nezmäknú všetky listy
  8. teraz možme na štiavu naliať vodu cca 0,5 l,osolíme
  9. a pridávame jedno vajce po druhom.Vajcia dávam preto do štiavy s vodou,lebo keď tam dám už zátrepku,treba to stále premiešavať a tie vajcia by mi nezostali celistvé
  10. pokiaľ štiava s vajcami začne vrieť
  11. pripravíme si zo smotany,mlieka a múky zátrepku a vylejeme ju do štiavy
  12. necháme zovrieť.Niekedy,keď je tých listov veľa a je štiava kyslejšia,tak treba pridať viac mlieka,alebo vody.
  13. a je hotová
  14. a možme papať...bola úžasnáááá