Sterilizované uhorky

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 17. júla 2012

Každý z nás má iný recept,preto pridávam aj ten svoj. Robievali ich takto moji rodičia,a ja pokračujem v rodinnej tradícii. :)

20 minút
na 80 °C

Suroviny

Nálev:
2 l
3 dl
150 g
80 g ( deko )
Ďalšie suroviny:




Postup

  1. 1

    Očistené uhorky dáme do pohárov,na spodku ktorých je nakrájaná cibuľa a mrkva . Zalejeme horúcim prevareným nálevom. Sterilizujeme pri 80 st./20 min. ( nálev vyjde na cca.9ks 7 dl pohárov )

Diskusia k receptu

rajnica
Dobrá kuchárka nepoužíva nakladač, ale si uvarí nálev sama!
(Pravda má dobrý článok o zaváraní.)
cistinka
Moja mama tiež celý život zavára uhorky s dekom. Má 80 rokov a jej uhorky stále chutia rovnako. Má vnučky a pravnučky po celom svete a pri každej návšteve "prababičky" si na nich pochutnávajú. Aj to je pre nich nezabudnuteľná chuť domova, tak prečo nie? Pritom je "dobrá kuchárka" a pre mňa tá najlepšia :-))))
1x jansam
trencanka
Uz som aj nalevy varila. Ale znova pouzivam Deko, bez sterilizacie. Chut uhoriek robi aj to, co pridas k uhorkam do pohara. Ja davam kusok mrkvicky, cibulku, trosku kôpru, stipku feferonu, 1 hrozienko. Uvarim nalev, v nom kratko ovarim uhorky - blansirujem asi 1 minutu. Uhorky potom naskladam do poharov, zalejem horucim nalevom, zavieckujem, otocím hore dnom pohare, zabalim do deky a necham uplne vychladnut. Uhorky su chrumkave a dobre. Nesterilizujem.
babkamt
trencanka , už som počula o takomto spôsobe zavárania , no ešte som ho neskúsila. Páči sa mi , že netreba sterilizovať.
udaska
Ja taktiež zaváram uhorky s dekom bez sterilizovania a sú fakt dobré,také chrumkavé.Mňam,mňam...
evanaaa
Aj ja tak robím ako @hviezdickaz , ale nie s cukrom, so sladidlom. A prosí, ako si sterilizovala, v hrnci alebo v rúre na plechu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia