Sterilizovaná zelená fazuľka

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 1. augusta 2011

Toto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár. Povedal mi ho náš rodinný priateľ, Zobraziť celý popisToto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár. Povedal mi ho náš rodinný priateľ, ktorý pochádza z Moravy a vždy takto zavára fazuľku a nikdy sa mu nepokazila. Tak som to vyskúšala aj ja.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL detská
1 PL detská
2 PL detská
 studená




Postup

  1. 1

    Fazuľku nakrájame na 1 cm drobné kocočky, dobre umyjeme v 3 vodách. naložíme do 3 dcl pohárov. Do pohára dáme 1 lyžičku, soli, 1 kopcovitú lyžičku cukru , 2 lyžičky octu a zalejeme vodou. Uzavremie víčkom. Dáme sterilizovať. Ak nám voda začala vrieť sterilizujeme 45 min. Odstavíme, poháre vyberieme, schováme pod deku a necháme vychladnúť do druhého dňa.

    Sterilizovaná zelená fazuľka - obrázok 1

Diskusia k receptu

alena45
Zabiatko, a ktorá je to detská PL lyžička ? Ja som tento recept potrebovala asi pred mesiacom, ale nakoniec som spravila zelko s cukrom. Ale fazuľky ešte budú... ešte tri druhy.
danculka
Ej,ale si jej narobila,si ako škrečok,ale aj ja som vždy mala plnú komoru polotovarov,ľahko sa ide vziať z hotového,super si šikovná...
ancicka
Je to vždy dobré,ked máš v komôrke pripravené na zimu.Ja robievam fazuľku na slano a ked varím tak si ju dochucujem podľa toho kde ju dávam.
zabiatko66
Detská polieková lyžička. Deti čo s ňou papajú polievočky.
Býva detský príbor. Ja ho mám ešte od mojich malých detí.
ancicka
Neni to veľa 1 detská PL soli na malú skleničku.Musí to byť dosť slané.Ja si myslím,že by stačila aj 1 čl.
alena45
aj mne sa zdá byť detská veľa. Mám svoju obľúbenú na vyjedanie melóna napríklad.
Ancicka, mohla by si ten slaný napísať, hlavne, či sa to dvakrát sterilizuje a koľko soli ? Nech mám aj taký aj taký. Vigna už rastie, mám 70 cm dážďovky, lebo sa to na to veľmi podobá. Tie by som mohla pokrájať tak na 90 mm kúsky a dať ich nastojato do pohára, boli by asi na šaláty...
helca103
Zaváram aj zelenú fazuľku no ja úplne jednoducho . Fazuľku pokrájam, umyjem, dám do hrnca ,osolím podla vlastného uváženia , povarím maximálne 5 minút . Potom dám do pohárov a zalejem iba vodou v ktorej sa chvilu povarili . Sterilizujem minimálne hodinu a tiež dám pod deku do druhého dňa postáť. Robím to už roky takto a fazulka vydží velmi dlho v pohároch bez toho aby sa pokazila. Ja mám úspešnosť 99,5%.
marienka44
@Zabiatko66 ,volakedy davno som citala, ze fazulka a aj hrasok sa musia 2 x sterilizovat. Po prvej sterilizacii sa vytvoria nove bakterie, ktore sa druhou sterilizaciou znicia. Len tolko, aby sa Ti fazulka nepokazila. :-)
zabiatko66
Veď je veľa spôsobov na zaváranie fazuľky. Viem len, že keď som bola malá moja mamina zavárala fazuľku a vždy sa jej zošuverili aspoň 4 poháre. Keď som mala malé deti moc som sa nezaujímala o varenie a zaváranie. Bola to pre mňa samozrejmosť a že musím niečo uvariť alebo zavariť nejaký ten kompótik. No moje dievčatá už vyrástli každá býva samostatne. Teraz keď už mám viac času a hlavne ked sme kúpili s polovičkou záhradku tak ma to ohromne začalo baviť. Teším sa ked mi niečo vyrastie a ešte to možem aj spracovať a polovička mi pri všetkom pomáha. Pre mňa je to oddych. Ďakujem za rady určite vyskúšam na rok aj Vaše spôsoby a rada sa podučím novým veciam.
boxik
Podobný spôsob nakladania fazuľky robíme už dávno takisto na radu kolegyne ,pretože dovtedajšie pokusy zo slaným nálevom nám prinášali sklamanie ,väčšina sa nám pokazila.My však dávame menej soli a octu dávame za jednu poctivú polievkovú lyžicu,cukor nedávame.Odvedy sa nám nepokazil možno ani jeden pohár. To že výsledný produkt je kyslý nám nevadí ,pretože väčšinou robíme prívarok na kyslo.
malovka
ja zaváram zeleninové struky tak,že ich pokrájané povarím v osolenej vode rozdelím do pohárov aj s vodov strčím tam kúsok kôpru polovicu zelenej papriky zalejem octom na 7 dl pohár dám pol deci zavíčkujem ,sterilizujem a keď varím kyslú polievku už ocot nedávam
rastlinka78
Moja mama zavárala niekedy veľmi veľa. Mňa vôbec nebavilo zaváranie a iba nedobrovoľne som jej pomáhala s umývaním zeleniny, pohárov... Žiaľ, keď odišla do nebíčka, musela som sa pustiť do toho sama. Opäť nedobrovoľne. Prepáč mami. Určite viem, že zavárala spôsobom, že si dala zeleninu ( ovocie ) do pohárov a tam dávala všetky tie ochutiny. Nie ten spôsob, že si urobí nálev, ktorý jej potom ostane, prípadne ho má málo. Takže podľa tohoto spôsobu som robila aj ja včera. Ako chutilo dám vedieť neskôr.
rastlinka78
Ahojte. Podľa tohoto receptu som robila pred rokom. Ako tu už dievčatá spomínali, 1 detská PL sa im zdá veľa. Ja som jedla až teraz pred nedávnom polievku, ( mala som ešte staré zásoby ). No naozaj, na môj vkus bola polievka veľmi slaná. Ale moja známa, ktorej som dala ochutnať, nech mi poradí atď... tak ona si ešte prisolila :-/
Tento rok vyskúšam zrejme iný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia