Pečené stehno

Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi 130 °C. Na panvici opečieme kačacie stehná, poukladáme ich do hlbokého plechu, zalejeme zohriatou kačacou masťou, zakryjeme a dáme ich do rúry vyhriatej na 100 °C na 8 hodín.
  2. Kapustu očistíme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme hľuzy a nakrájame na jemné pásiky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Do kastróla nasypeme cukor a pri miernej teplote bez miešania rozpustíme cukor, pridáme olivový olej, cibuľu, nové korenie, bobkový list, celé korenie a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia a chvíľku restujeme, aby sa kapusta trocha opiekla, podlejeme vodou, octom a dusíme domäkka, kapustu len jemne podlievame vodou. Do udusenej kapusty zamiešame slivkový lekvár, prevaríme a odstavíme.
  3. Kačaciu pečeň a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Na panvicu dáme trocha kačacej masti, zohrejeme, pridáme cibuľku a pomaly opekáme dozlata. Pridáme kačaciu pečeň, osolíme, okoreníme a urestujeme. Odložíme vychladnúť.
  4. Zemiaky umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme ich, očistíme ich, necháme vychladnúť, nastrúhame najemno, pridáme múku, krupicu, žĺtok, trocha soli a vypracujeme cesto. Miešame len chvíľku, zemiakové cesto pri dlhom miešaní zredne. Cesto rozdelíme na 4 kusy, naplníme pečeňou a urobíme knedle v tvare puku. Knedle vyvaríme v osolenej vode, pred podávaním opečieme na kačacej masti.