Stehienko v slaninke na paštrnákovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná vykostíme, necháme len spodnú kosť pre efekt. Vznikne plát, ktorý osolíme, okoreníme, poukladáme naň 2 – 3 lístky šalvie a stočíme.
  2. Na dosku uložíme plátky slaniny, položíme závitok, ktorý obalíme, môžeme ho zviazať špagátom. Opečieme na rozpálenom oleji z každej strany, prikryjeme pokrievkou a opekáme ešte 10 – 15 minút. Alebo dope-čieme vo vyhriatej rúre.
  3. Paštrnáky očistíme, nakrájame na kocky, pridáme cesnak, šalotku, osolíme, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Zjemníme smotanou, podľa potreby dochutíme.
  4. Demi glace s vínom prevaríme, pridáme lyžicu horčice, krátko povaríme a stiahneme z ohňa. Zjemníme maslom.