Dusené kuracie stehná
Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
Autor receptu: redakcia
Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane
ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým
v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami
kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá kúpiť
zelenina od výmyslu sveta, aj keď najlepšia je
taká, čo neprecestovala pol zemegule. A tak
môžu byť adventné jedlá aj nápadité, chutné
a nesmierne rôznorodé.
Postup
- Kuracie stehná umyjeme, osušíme a v kĺbe
prekrojíme. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu
nakrájame na pásiky a cesnak na malé kocky.
- Do panvice dáme olivový olej a kuracie stehná
opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme,
pridáme pretlak a krátko nato zalejeme
vývarom alebo vodou. Pridáme rascu, soľ, koriander,
korenie a zakryté dusíme asi 30 minút.
- Kuskus: Fenikel umyjeme a odrežeme spodnú
časť. Odrežeme stonky, ktoré nakrájame
najemno. Fenikel nakrájame na tenké prúžky.
Do hrnca pridáme olivový olej, opečieme fenikel,
pridáme kuskus, ktorý zalejeme 500 ml
vriacej vody a necháme 7 minút napučať, už
nevaríme. Pridáme nakrájané stonky, maslo,
limetkovú šťavu, soľ a korenie a vidličkou premiešame.