Stehienka na francúzsky spôsob

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 4. októbra 2016
Stehienka na francúzsky spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks spodné
600 ml
30 g (rozmarín, tymian, kôpor, pažítka, petržlenová vňať)
400 g
250 g
3 strúčiky
2 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná stiahneme z kože, urestujeme na masle (na polovici dávky), pridáme pokrájanú červenú cibuľu, restujeme a zalejeme červeným vínom. Pridáme cesnak, bylinky, bobkový list a pomaly dusíme približne 40 minút. Počas dusenia podlievame vývarom alebo vodou.

  2. 2

    Mäso vyberieme, do šťavy pridáme zvyšok masla a omáčku miernym varom zredukujeme, kým nebude hustá. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

haji
Tento moderní recept a přilehlých 269 stran receptů z časopisu Varecha je souhrn, ve kterém je dostatek prostoru k inspiraci či následování. Varecha má široké spektrum, díky za něj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia