Štedrák z lineckého cesta
Štedrák z lineckého cesta (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na ukončenie vianočných sviatkov pridávam ešte tento recept. Úplne krehký a chutný trošku inak ako je v receptoch.
25 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala soľ, cukor, prášok do pečiva, maslo.
- Všetko som zmiesila a vypracovala cesto.
- Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a nechala odpočívať, pokiaľ pripravím plnky.
- Do mletého maku som primiešala jahodový lekvár.
- K mletým orechom som pridala hruškový lekvár.
- K tvarohu som pridala cukor, vajcia, strúhanú citrónovú kôru, Zlatý klas a všetko som dobre premiešala.
- Všetky plnky pripravené...
- Plech som vystlala papierom na pečenie. Jedno cesto som vyvaľkala, uložila na plech a potrela som ho jahodovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela makovú plnku a zakryla som ju druhým vyvaľkaným plátom cesta.
- Uložila som tvarohovú plnku a zakryla som ju tretím plátom cesta a na tento plát som rozotrela orechovú plnku a zakryla posledným tretím plátom. Vrch som popichala a natrela rozšľahaným bielkom.
- Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 40 minút. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Keď bol celkom vychladený som ho krájala, lebo je krehký a lámavý.
- Prajem vám dobrú chuť.