Štedrák z lineckého cesta

Štedrák z lineckého cesta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na ukončenie vianočných sviatkov pridávam ešte tento recept. Úplne krehký a chutný trošku inak ako je v receptoch.

25
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala soľ, cukor, prášok do pečiva, maslo.
  2. Všetko som zmiesila a vypracovala cesto.
  3. Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a nechala odpočívať, pokiaľ pripravím plnky.
  4. Do mletého maku som primiešala jahodový lekvár.
  5. K mletým orechom som pridala hruškový lekvár.
  6. K tvarohu som pridala cukor, vajcia, strúhanú citrónovú kôru, Zlatý klas a všetko som dobre premiešala.
  7. Všetky plnky pripravené...
  8. Plech som vystlala papierom na pečenie. Jedno cesto som vyvaľkala, uložila na plech a potrela som ho jahodovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela makovú plnku a zakryla som ju druhým vyvaľkaným plátom cesta.
  9. Uložila som tvarohovú plnku a zakryla som ju tretím plátom cesta a na tento plát som rozotrela orechovú plnku a zakryla posledným tretím plátom. Vrch som popichala a natrela rozšľahaným bielkom.
  10. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 40 minút. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Keď bol celkom vychladený som ho krájala, lebo je krehký a lámavý.
  11. Prajem vám dobrú chuť.